Devrimci Genç Kadın Hareketi, yeni eylem süreci başlattı

Devrimci Genç Kadın Hareketi, “Tüm faşist, sömürgeci, eril uygulamalar boşa çıkana kadar yeni bir eylem süreci başlatıyoruz. Başlattığımız bu yeni süreç 15 Şubat uluslararası komplosunda zirveye ulaşacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Devrimci Genç Kadın Hareketi, tüm Kürdistan genç kadınları için yeni bir mücadele süreci başlattığını belirtti.

Başlatılan bu mücadele sürecinde büyük komutanlarından Axin, Jiyan, Faraşin, Mizgin, Serhildan, Jinda’dan devralınan direniş bayrağının günümüze kadar geldiği belirtilen Devrimci Genç Kadın Hareketi açıklamasında, “Kürdistan kadın özgürlük hareketinin sahip olduğu direnişçi, mücadeleci, teslimiyete karşı boyun eğmeyen bu duruşu devrimci genç kadın hareketinde somutlaştı. Faşist, sömürgeci, eril zihniyet bu mücadeleyi bastırmak için elinden ne geldiyse yaptı. Temel sloganları olan ‘önce kadınları vurun’ mantığıyla büyük bir kadın kırımı başlattı.

9 Ocak 2013’te Sara, Rojbin, Ronahi yoldaşlar şahsında kadın özgürlük hareketimiz hedeflenerek mücadelemiz bastırılmak istendi. Bu bastırma girişimine tekrar büyük bir direnişle karşılık veren Kürt kadınları Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, Gever’de, Nusaybin’de erkek egemenliğine karşı barikatlara akmış kahramanlığın somut nişanesini göstermiştir. Direnen genç kadınlar Fatma, Pakize ve Sêvê yoldaşlar şahsında tekrar hedef seçilmiştir. Çünkü erkek egemen sistem için en büyük tehlike örgütlenen ve direnen kadındır” dedi.

Kadın kırımı için her türlü hunharca saldırıyı devreye koyduğuna da dikkat çekilen açıklamada, devrimci kimliği olan tüm kadınların, erkek devletinin hedefi haline geldiği belirtildi.

“Özelde erkekliğin somut örgütlü biçimi olarak kendisini gösteren faşist, sömürgeci Türk devleti ve onun yegane sözcüsü AKP hükümeti, devreye koyduğu politikalarla tüm genç kadınları hedeflemektedir. AKP hükümeti sürecinde tecavüz ve taciz adeta olağan hale gelmiştir. Şiddet ise bu hükümetin temel dili olmuştur. Uyuşturucu ve fuhuş bataklığı yaratarak dejenere edilmiş bir yoz yaşam yaratılmaktadır. Erkeklik her gün kışkırtılarak direnişçi kadın kimliği boşa çıkartılmak istenmektedir. Fakat yılmayan genç kadınlar direnişi yükselterek cevap vermektedir. Faşist ve eril AKP hükümeti katlederek, tutuklayarak, gözaltında tecavüzden geçirerek teslim almaya çalışsa da bu politikalara da en güçlü cevap Serhildan yoldaş şahsında verilmiştir. Eylemiyle biz genç kadınlara bu kadar saldırıyı mubah gören erkek devlete karşı her yeri ateşten bir halkayla çevirerek düşmana yaşamı cehennem edeceğimizin mesajını vermiştir” diyen Devrimci Genç Kadın Hareketi 9 Ocak’tan 15 Şubat uluslararası komploya kadar devrimci genç kadınların bu politikaların boşa çıkartılması için düşmana yaşamı zehir etmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada şunlara yer verildi: “Çünkü bu düşman bizlere özgür yaşamı armağan eden Önderliğimizi 15 Şubat komplosuyla hedeflemiş, yine bizlere özgürlük mücadelesini öğreten Sara, Rojbin, Ronahi yoldaşları katletmiştir. Düşman için ideal kadın erkeğin dizinden ayrılmayan, babasının-abisinin-kocasının gölgesinden çıkmayan, AKP’nin çizmiş olduğu aile sınırları çerçevesinde çocuk doğurma makinası olan, tecavüzcüsüyle ve çocuk yaşta zorla evlendirilen, tüm soykırımın politikalarına karşı sesini çıkartmayan kadın profilidir. Fakat Önderliğimiz ve Kürdistan kadın özgürlük mücadelemiz tüm dünyaya kadınlar için özgür ve alternatif bir yaşam olduğunu ispatlamıştır.

Bu nedenle devrimci genç kadın hareketi olarak tüm faşist, sömürgeci, eril uygulamalar boşa çıkana kadar yeni bir eylem süreci başlatıyoruz. Başlattığımız bu yeni süreç 15 Şubat uluslararası komplosunda zirveye ulaşacaktır. Düşmana yaşamının her alanını çekilmez hale getirmeliyiz. Eylemlerimizle, örgütlüğümüzle, mücadelemizle ateşten bir topa dönerek düşmanı cayır cayır yakmalıyız. Sokaklarda, fabrikalarda, atölyelerde, okullarda, barikatlarda yani yaşamın her alanında ve anında direnişte olmalıyız. Genç kadın öncülüğünde serhildanları örgütlemeliyiz. Halk serhildanlarıyla düşmanın içerisinde olduğu bataklığı derinleştirmeliyiz. Yaşanan bu kaos sürecini özgürlük anına çevirmeliyiz. Özgür Önderlikle ve özgür kadınla özgür ülkeyi yaratmalıyız. Bunun için gün, direnişi yükseltme günüdür. Erkekliğe karşı kadın özgürlüğünü haykırma günüdür. Susturulan, pasif kılınan, teslim alınmaya çalışılan kadınların uyanma günüdür. Bizler de devrimci genç kadın hareketi olarak bu yeni mücadele sürecine öncülük etme iddiasındayız. Doğru bir öncülükle zaferi getireceğimize olan inancımız tamdır.

Önderlik paradigması etrafında kenetlenelim, mücadelemizle özgür yaşamı inşa edelim. Erkeklik terörünü yıkarak kadın özgürlüğüne dayalı toplumu yaratalım. Düşmanın her kesimini ve yerini hedef haline getirelim. Direnerek ve örgütlenerek özgürlük saflarına akalım. İmha ve inkar politikalarına karşı direnen kahraman gerilla ordumuzun mücadelesini halk serhildanlarıyla büyütelim. Mücadelenin temel adı olan devrimci genç kadın hareketiyle birleşelim. Eylemlerimizle uluslararası komployu boşa çıkartalım. Kendimizi özgürleştirerek Önderliğin özgürlüğünü sağlayalım. Genç kadınlar olarak kölelik zincirlerimizden başka kaybedecek başka bir şey kalmamıştır. Kazanan genç kadınların örgütlü mücadelesi olacaktır. ‘Genç kadın öncülüğünde serhildan, özgürlüğe kadar intikam’ şiarıyla tüm genç kadınları bu mücadeleye çağırıyoruz. 2017 yıllın kaderini uluslararası komploya karşı geliştirdiğimiz eylemlerin düzeyi geliştirecektir. Zafer eylemsel kılınmış ve hakikat yolunda ilerleyen genç kadınlar olacaktır.”