GÖRÜNTÜLÜ

Qamişlo'da İmralı tecridine karşı yürüyüş

Kongra Star Qamişlo'da İmralı tecridine karşı yürüyüş düzenledi, "Ortadoğu krizinin çözüm anahtarı Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesidir" mesajını verdi.

KADINLAR TECRİDE KARŞI YÜRÜDÜ

Demokratik Özerk Yönetim’in kurum ve kuruluş üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kadın, Kurniş Mahallesi’ndeki Deham Eczanesi önünde bir araya gelerek, El Felahîn Kavşağı’na kadar yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana Îmraliyê”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Kujer Erdogan” sloganları atıldı.

El Felahin Kavşağı önünde, devrim şehitlerinin anısına saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı.


Rojavayê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak Abdullah Öcalan’ın direnişini selamladıklarını belirten Kongra Star Koordinasyon Üyesi Şiraz Hemo, “İmralı’daki savaş, onur ve varlık savaşıdır, bu nedenle tecride karşı mücadelemizi güçlendireceğiz” dedi.

 
Kadınların tecride karşı verdiği mücadeleye de dikkat çeken Şiraz Hemo, Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun kadınlar öncülüğünde boşa çıkarıldığını belirterek, Ortadoğu krizinin çözüm anahtarının Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi olduğunun altını çizdi.

Yürüyüş “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana Îmraliye” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla tamamlandı.