Hannover ve Essen’de kadına yönelik şiddete karşı miting ve seminer

Hannover yakınlarındaki Hameln kentinde eski eşi tarafından bıçaklandıktan sonra arabaya bağlanarak sürüklenen ve halen yaşam mücadelesi veren Kader Kadandır için bir miting düzenlendi.

Hameln Belediye Başkanı’nn Claudio Griese’nin çağrısıyla düzenlenen mitinge yüzlerce Almanın yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı ve Kürt kurum temsilcisi de katıldı.

Nöbet mitingi, Almanya'nın önemli televizyon kanalları ZDF, ARD, NDR tarafından canlı olarak izleyicilerle paylaşılırken, birçok yerel ve ulusal radyo ve gazete de hazır bulundu. Eylemde, böylesi insanlık dışı olayların bir daha vuku bulmamasının istendiği konuşmalar yapıldı.

20 Kasım akşamı yaşanan olay, Alman kamuoyunda geniş tepki uyandırmıştı.

Öte yandan Kürt kadın kurumları, vahşi zihniyeti mahkum etmek amacıyla 28 Kasım günü Hameln şehrinde büyük bir yürüyüş için hazırlıklarını da sürdürüyor.

ESSEN’DE SEMİNER

Kadına yönelik şiddet Almanya’nın Essen kentinde de yapılan seminerle kınandı.

Essen Berivan Şengal Kadın Meclisi tarafından organize edilen seminer saygı duruşu ile başladı. YJA gerilası Berivan Şengal’in şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle yapılan anmada, Şengal şahsında tüm Kürdistan şehitleri anıldı.

Şengalli kadınlara yapılan zulüm ve vahşete dikkat çekilen seminerde, kadınların halen yaşamın birçok alanında şiddet görmeye devam ettiği vurgulandı. Son olarak Kader Kadandır adlı Kürt kadınının Almanya gibi ‘insan haklarından bahsedilen’ bir ülkede maruz kaldığı vahşetin hatırlatıldığı seminerde yapılan konuşmalarda, kadınlar olarak yapılanların kınandığı dile getirildi.

Kadınlar için yapılması gerekenin ‘Zilanların, Beritanların ve Berivanların yolundan gitmek olduğunun’ vurgulandığı konuşmalarda, vahşetin ancak bu yolla önlenebileceğinin altı çizildi.

Seminer, ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganıyla son buldu.