HPC-Jin taburu ilan edildi

Hesekê’nin Kelas Mahallesi Komünü’ne bağlı ilk HPC-Jin taburu kuruldu.

HPC-Jin, Kongreya Star’ın desteğiyle 25 kadının katıldığı eğitim devresini bitirdi. Kadınların 5 günlük askeri eğitimin son bulmasıyla komün bünyesindeki ilk HPC-Jin taburu kurulmuş oldu.

Düzenlenen askeri bir törenle HPC-Jin taburu kuruluşunu duyurdu. Törene Kongreya Star ve HPC-Jin üyeleri yanı sıra onlarca kişi katıldı.

HPC-Jin adına konuşan Firyal Mihemed, taburun kuruluş amacının savunma güçlerine destek verilmesi, mahallenin savunulması ve toplum içinde savunma bilincinin geliştirilmesi olduğunu aktardı.

Kongreya Star Üyesi Şêrîn Oso ise, Rojava’da birçok somut kazanımın elde edildiğini ve bunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

HPC-Jin üyesi Turfê Qasim, “Savunma görevimi yerine getirmek için tabura katıldım” dedi. Diğer bir HPC-Jin üyesi Saadet Elo ise, “Önder Apo, kadın savunması ve ordulaşması için birçok önemli proje geliştirdi. Hepsi de kadın özgürlüğü temelindeydi. Bu taburun ilan edilmesi, Rojava’da kadının aktif rol oynadığının göstergesidir” dedi.

Tabura 22 Eylül 2014’te Serêkaniyê’nin Mebrûka Kasabası’nda hayatını kaybeden Xwînda Xabur adı verildi.