GÖRÜNTÜLÜ

İşkence ile tanınmaz hale gelen oğlunu beninden tanıdı

Batman’da yaralı yakalanan PKK’li Hakkı Turgay, günlerce işkence gördükten sonra tedavisi tamamlanmadan cezaevine götürüldü. Anne Turgay, işkencede tanınmaz hale getirilen oğlunu yüzündeki benden tanıdığını söyledi.

Batman’da 24 Aralık günü Hasankeyf ilçesine bağlı Zeve (Yakıtlı) köyünde yaralı halde yakalanan PKK'li Hakki Turgay, gözaltında yoğun işkence gördü. Ayağı ve başından yaralı olan ve yaralarının bulunduğu bölgeler günlerce darp edilen Turgay, işkence sırasında bayılınca hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından “Gri listede yer alan üst düzey PKK’li” şeklinde servis edilen, hastanede kısa süren bir müdahalenin ardından cezaevine götürülen Turgay’ın tedavisi yapılmıyor. Anne Zinet Turgay, oğlunun işkencede tanınmaz hale getirildiğini belirterek, oğlunun tedavisinin tamamlanması için hastaneye kaldırılmasını istedi. 

YARALARINA BİLE İŞKENCE YAPILDI

Oğlundan yıllardır haber alamadığını söyleyen Anne Turgay, 25 Aralık günü İçişleri Bakanlığının “PKK’nin üst düzey yöneticisi yakalandı” şeklinde servis ettiği haber üzerine oğlunun yaralı yakalandığını öğrendiğini kaydetti. Oğluna 5 gün boyunca işkence yapıldığını ifade eden Turgay, “Oğluma günlerce işkence yapmışlar, işkencede bayılınca da onu hastaneye götürüyorlar. Ayağından ve başından yaralı olan oğlum tedavisi tamamlanmadan alelacele mahkemeye çıkarılarak tutuklandı” bilgisini verdi. 

Oğlu ile tutuklu bulunduğu Batman Cezaevinde yaptığı ilk görüşmeyi aktaran Anne Turgay, "Oğlumu tanıyamadım, işkence ile tanınmaz hale gelmişti. Doğurduğum, büyüttüğüm evladımı yüzündeki beninden tanıyabildim. Oğluma yapılan vahşeti anlatamam. Yaralı ayağını yarasının olduğu yerden darp etmişler, başındaki yarayı darp etmişler. Bunu yapan vahşilerden davacı olacağım” dedi.

‘OĞLUM HASTANEDE TEDAVİ EDİLMELİ’

Oğlunun tedavi edilmeden cezaevine götürülmesine tepki gösteren Anne Turgay, oğlunun durumunun giderek kötüleştiğini ifade etti. Anne Turgay, oğlunu bir an önce uygun bir hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesini istedi. Oğlunun şu anda arkadaşlarının yardımı ile yaşamını sürdürebildiğini dile getiren Anne Zinet Turgay, tedavi konusunda hiçbir müdahalenin yapılmadığını aktardı.