Kadınlar eşitsizliğe ‘Hayır’ dedi

Kadınlar, Beşiktaş Hakan Pastanesi'nden Kartal Meydanı’na yürüdü. “Eşitsiz aşka da, hayata da Hayır” sloganını atan kadınlar, “14 Şubat Sevgililer Günü’nü protesto etti.

“Tek başına olmaz hayır, 8 Mart ‘ta doğru kadınlar birlikte güçlü” şiarıyla Şubat boyunca kampanya yapmak için yola çıktık” diyen kadınlar, “Her yanımızda gittikçe büyüyen, sokaktan meclise her yeri  kaplayan erkeklik hali ve anayasa referandumuyla da birlikte ülkenin içinde bulunduğu bu karışık dönemde hep birlikte, yan yana olacağımız, hayatlarımıza, seçimlerimize, farklılıklarımıza sahip çıkacağımız bir sürece adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ‘de erkeklerin 2016 yılında en az 261 kadın öldürdüğüne dikkat çeken Kadınlar, bu kadınların çoğunun en yakınları, onları en çok sevdiğini söyleyenler tarafından öldürüldüğünü vurguladı. Kadınlar, “Erkek şiddetini örtebilecek hiçbir sevgi sözcüğü veya hediye olmadığını biliyoruz” dedi.

“Her dört kadından birisinin ayrılmak veya boşanmak istediği için  öldürülmüş olmasını unutmuyoruz” ifadelerini kullanan kadınlar, Bu 14 Şubat’ta, en büyük zenginliğin kadın dayanışması olduğunu kaydetti. Kadınlar şu hususlara da dikkat çekti: “Şiddetle, zorla, baskıyla dayatmalarla, hayatlarımızın işgal edilmesine, ilişkilerin tüketimle, alışverişle bir tutulduğu, eşit haklar tanımadığı bir dünyaya isyanımız var. Bize yaşatılan eşitsizlik ve baskıyı örtmek adına alınan hediyeler, verilen sözler, şaşalı kutlamalar değil; dayanışmayla, özgürlüklerle, eşitlikle mutlu oluyoruz.  Ve şunu da çok biliyoruz; da Hayır’larımızla çok ama çok güzeliz.”