Kadınlar geleceği için 5 Mart'ta Bakırköy'de!

8 Mart Kadın Platformu, her türlü engellemeye rağmen sokaklara olacağını açıkladı. 5 Mart'ta Bakırköy'de yapılacak 8 Mart mitingine de katılım çağrısında bulunuldu.

İstanbul Valiliğinin, 5 Mart Pazar günü Bakırköy’de Özgürlük Meydanı’nda yapılacak 8 Mart mitingini engelleme çabasını geri püskürten 8 Mart Kadın Platformu üyeleri, Çevre Mühendisleri Odası’nda basın açıklaması yaptı. “Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, emeğimiz, bedenimiz için ‘Hayır’ diyoruz” yazılı pankartın açıldığı toplantıda, 8 Mart Kadın Platformu adına açıklamayı Fidan Ataselim okudu. 5 Mart Pazar günü Bakırköy’de yapmak istedikleri mitingin İstanbul Valiliği tarafından engellemeye çalışıldığını hatırlatan Ataselim, “Sokaklar da bizim meydanlar da” diyen kadınlar olarak, 8 Mart’ta da her türlü engellemeye rağmen sokaklarda olacaklarını; susup oturmayacaklarını, kendi kararlarını kendileri vereceklerini vurguladı. 

TEK ADAM REJİMİNE KARŞI 5 MART’TA BAKIRKÖY’E

Kadınları engellemeye çalışan zihniyeti çok tanıdıklarını belirten Ataselim, “Ülkeyi savaş alanına çeviren; haklarımızı gasp etmek isteyen, Kürdistan'da kadın bedenlerini teşhir eden, cenazeleri sokakta çürümeye bırakan, çocukların ölü bedenlerini dondurucuda bekleten, hızla artan trans cinayetlerinin, cezaevlerinde kadın tutsaklara dönük, taciz tecavüz uygulamalarının, 14 yılda hızla artan kadın cinayetlerinin, kadınları yok sayma, eşit görmeme, çabasının bir yansımasıdır. Sokaklar birilerine engellenecekse onlar bizler değil; fıtrat, şeriat diyenler; tekmeciler; tecavüzcüler, savaş çığırtkanları; kısacası kadın düşmanları olmalıdır” dedi. 

Ataselim, kadınların örgütlü gücünden korkan AKP hükümetinin Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) önce kadınların sesini duyuran gazeteleri, televizyonları, radyoları, dernekleri kapattığı gibi şimdi de sokakları kapatmak istediğine dikkat çekerek, “Sesimizi kesebileceklerini sananlar, sesimizi birleştirdiğimiz sokakları bizden alamayacak” diye konuştu. Kadınlar olarak insanca yaşamayı reva görmeyen her hamleye karşı sokaklarda, meydanlarda olacaklarını kaydeden Ataselim, "Sokakları bize kapatmak isteyenlere bir kez daha itiraz ediyor ve “hayır” diyoruz" dedi. 

Ataselim, “Tüm yetkiyi bana verin” diyen tek adam rejiminin yaratmak istediği karanlığa karşı tüm kadınları 5 Mart Pazar günü saat 13.00‘te Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak 8 Mart mitingine çağırdı.