"Kadınlar özgürlük saflarında örgütlenmeli"

YJA Star, 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü vesilesiyle yayınladığı açıklamada tüm kadınlar özgürlük mücadelesi saflarında örgütlenmeye çağrıldı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yayınladığı bir açıklamayla kutladı. Açıklamada “Kadınların direniş ve özgürlük bayramına dönüşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü başta bizlere kadın özgürlük ideolojisini bir armağan olarak sunan kadınların yoldaşı Önder Apo'ya, özgür, eşit ve adaletli bir yaşamı yaratmak için bedel ödeyerek şahadete ulaşan tüm özgürlükçü kadın yoldaşlara, yaşamın emek harcayarak güzelleştiğine inanan ve bu uğurda her yerde, durmadan, dinlenmeden mücadele yürüten tüm kadınlara kutluyoruz. Kadın eksenli bir yaşamın yaratılması, insanların daha özgür bir dünyada yaşaması için mücadele vererek, insanlık devriminin öncüleri olan tüm kadın şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” denilerek günümüzde Kürdistan’ın her yerinde kendini örgütleyen kadınların Ortadoğu’daki halkların umudu haline geldiği ifade edildi.

ROJAVA DEVRİMİ KADIN ÖNCÜLÜĞÜNDE GELİŞEN BİR DEVRİMDİR

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Kürt kadınları her zaman direnişin en yoğun olduğu yerlerde yer almış, zamanın ruhuna denk bir mücadele yürütmüşlerdir. Rojava Devrimi'nin böylesi büyük yankılar yaratmasındaki en etkili faktör kadın öncülüğünde gelişen bir devrim olmasıdır. Bakurê Kürdistan'da gelişen 'Öz Yönetim' direnişlerinde de kadınlar hep en önde olmuştur. Kadın renginde gelişen tüm mücadelelerin kendisi için tehlike olduğunu bilen faşist AKP - Erdoğan iktidarı bu yüzden hiç durmadan kadına yönelmiş, kendisi için engel teşkil eden mücadeleci kadınlardan intikam almak istemiştir. AKP- Erdoğan faşist iktidarı, anne karnındaki bebeklerimizin, bedenleri günlerce sokakta cansız bir şekilde kalan analarımızın, güzelliği yitirilmesin diye buzdolabında saklanan evlatlarımızın; Solînlerin, Taybet Anaların, Cemilelerin katilidir. İşkence ve vahşette hiçbir sınır tanımayan, çirkinleştikçe maskesi düşen, çığırtkanlaştıkça kendini şuursuzca kaybeden AKP rejimi Kürt kadının Sur'da, Cizîr'de, Şirnex'ta, Gever'de, Silopî'de, Nisebîn'de ve Hezex'ta yarattığı efsanevi direniş karşısında yenilgiye uğramıştır. Kadınlarımız şahsında yaşamımızı katletmeye çalışan bu faşist anlayıştan hesap sormak bizim en öncelikli görevimizdir.”

ÖZ SAVUNMASINI GELİŞTİREN KADIN ÖZGÜR YAŞAMA EN YAKIN KADINDIR

“Kürdistan'da özellikle de Bakurê Kurdistan'da yaşananlar biz kadınlara şunu çok iyi göstermektedir: öz savunmasını geliştiren, kendisini örgütleyen kadın özgür yaşama en yakın olan kadındır. Öz savunmasını geliştiren kadın, erkek egemen sistemden intikam alan kadındır. Bundan dolayı tüm kadınlar kendilerini öz savunma temelinde örgütleyebilmelidir. Kadınların kendilerini savunması en hayati ihtiyaçtır ve bunu asla devlete ve erkeğe bırakmamalıdır. Yeni bir Şengal'in yaşanmaması için bu olmazsa olamazdır. Kadınlar bu temelde kendilerini her yerde örgütleyebilmelidir.

Kadınların en büyük öz savuma gücü olan YJA Star olarak 8 Mart'ı kendimizi daha da örgütleyerek karşılıyoruz. Baharın yarattığı coşkuyla halkımıza ve kadınlarımıza daha güzel ve özgür bir yaşamı sunmak bizim en temel amacımızdır. Eğer bugün kadınlar Kürdistan'da, Ortadoğu'da  kendilerini ifade edebiliyor ve mücadele yürütebiliyorsa bu kadının savunma gücü YJA Star'ın yarattığı bir gerçekliktir.  YJA Star bugüne kadar ezilen, sömürülen, katledilen, en vahşi ve barbar saldırılara maruz kalan kadınların intikam gücü oldu, bundan sonra da intikam gücü olmaya devam edecektir. Bugün YJA Star'dan ilham alan kadınlar kendilerini Kürdistan'ın her yerinde meşru savunma temelinde örgütlemekte kadınlara ve halklara umut ve yaşam kaynağı olmaktadır. Rojava'da YPJ, Bakur'da YPS JIN, Rojhilat'ta HPJ, Şengal'de YJŞ olarak örgütlenen yine Kürdistan devrimine enternasyonel bir ruh ile katılan, kadınların birleşik örgütlenmesini esas alan tüm kadınların mücadelesini selamlıyoruz.”

KADINLAR ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SAFLARINDA ÖRGÜTLENMELİ

YJA Star olarak, bir kere daha tüm kadın devrim şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. 8 Mart direniş ruhuyla örgütlenen ve özgür toplumsallığı hakikate dönüştürmeye çalışan tüm kadınların 8 Mart gününü bir kere daha kutluyor; kadın baharı ile özgürleşecek olan yarınların inancıyla tüm kadınları özgürlük mücadelesi saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz.