Kadınlar ‘tek adamlık yönetimine hayır’ bildirisi dağıttı

Hayır Diyen Kadınlar, Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda direnişte olan Betül Celep'i ziyaret ederek, referandumda 'hayır' bildirilerini dağıttı.

 Kadıköy’ü boydan boya gezen Kadınlar, “Biz kadınlar evden meclise, her alanda, tek adam yönetimine bir kez daha, hep birlikte hayır diyoruz” mesajını verdi.

Hayır Diyen Kadınlar, İstanbul Kalkınma Ajansı’nda çalışırken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen ve 18 gündür Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda direnen Betül Celep’i ziyaret etti. Celep ile saatlerce nöbet tutarak destek veren kadınlar, ardından Kadıköy sokaklarını boydan boya dolaşarak referandumda ‘Hayır’ bildirilerini dağıttı. Hep bir ağızdan, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar ‘Hayır’ derse” sloganlarını atan kadınlar, tek adamlık yönetimine geçit vermeyeceklerini altını çizdi. Kadıköy halkının alkışlarla desteklediği Kadınlar, referandumda neden ‘Hayır’ dediklerini şöyle açıkladı:

‘HAK ETTİĞİMİZ GİBİ YAŞAYABİLECEĞİMİZ YARINLAR İÇİN HAYIR’

“Biz kadınlar, evden Meclis’e, her alanda, tek adam yönetimine bir kez daha, hep birlikte HAYIR diyoruz.

Biz kadınlar yıllardır farklı tarihler, yerler, diller, şehirler, şekillerde, bin kere, ‘elinin hamuru, yapamazsın, edemezsin, kır dizini otur’ demelere, ötelenmelere, yok sayılmaya HAYIR dedik.

Şimdi ise hayatlarımız ve geleceğimizin birinin iki dudağı arasından çıkacak kelama bağlanmasına, dayatılan başkanlık sistemine ‘HAYIR’ diyoruz.

Bizler nicedir; evde, mahallede, mecliste, devlette sözün, kararın, yetkinin eşit paylaşıldığı, eşitlikçi, katılımcı bir demokrasi için dişimiz ve tırnağımızla yol açıyoruz. Açtığımız yolun Başkanlık ile dar edilmesine HAYIR.

Biz yaşamın her zerresine emek veren ama evde, sokakta, mecliste yok sayılanlar; şiddete, ayrımcılığa uğrayanlar olarak eğitimden siyasette mevcut her hak için bin bir zorlukla mücadele ettik. Bundan böyle hiçbir alanda, hiçbir adımda yok sayılmamak, boyunduruk altına alınmamak, kimseyi tepemize çıkarmamak için HAYIR.

Yasama- yürütme-yargının, bütçenin, söz karar ve yetkinin tek kişide toplanmasına HAYIR.

Kadına aynı haklar için yeniden ve yeniden mücadele etmek zorunda kalmasın, hayatları bizim kadar zor, yolları dar olmasın diye HAYIR.

Aynı toprağın suyunu, gökyüzünün havasını, gökkuşağının renklerini, bolluğu bereketi, özgürlüğü eşitliği, barışı huzuru paylaştığımız, haklarımızla hak ettiğimiz gibi yaşayabileceğimiz yarınlar için HAYIR.”