Kışanak: Kadın dayanışmasıyla geleceği kuracağız

Rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak, kadınlara mektup ve kart gönderdi. Kışanak, mektubunda "Karanlığa teslim olmayacağız. Rengarenk ve aydınlık bir geleceği kadın dayanışmasıyla ve kadın bakış açısıyla kuracağız” dedi.

Kandıra Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kadınlara Amed'in Sur ilçesinin fotoğrafının bulunduğu bir kart gönderdi. Kışanak, kadınların 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde kendisine gönderdiği mektubun eline yeni ulaşmasından dolayı geç cevap yazdığını aktararak, kadın mücadelesinin önemine dikkati çekti.

Kışanak, mektubunda şunları ifade etti:

“Sevgili kadınlar, her birinizi ayrı ayrı kucaklıyor, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Gönderdiğiniz kartları 1 ay sonra da olsa almak, kadın dayanışmasını yanında hissetmek çok güzel bir duygu. Kadınların 25 Kasım’da gönderdikleri kartları da bir kaç gün önce aldım. Bütün kadınlara gösterdikleri dostluk dayanışma ve mücadele için teşekkür ederim. TMMOB’a ve KESK’li kadınların kartları da geldi. Ben de sizlere gökkuşağı gönderiyorum. Her birimiz farklıklarımızla yan yana durunca ne kadar da güzel oluyor, tıpkı gökkuşağı gibi. Yapıştırıcı, makas renkli kalem yok. Renkli kalem neden yasak olur? Bir türlü anlamadım. Neyse ki renkli kağıtlarım vardı. Panoda yan yana koyarsınız gökkuşağı olur diye düşündüm. Işık ve aydınlık varsa renkler de vardır. Karanlık renkleri öldürür. Bu bir doğa kanunu. Şimdi karanlık bizi teslim almak tüm renkleri ortadan kaldırmak istiyor. Karanlığa teslim olmayacağız. Rengarenk ve aydınlık bir geleceği kadın dayanışmasıyla ve kadın bakış açısıyla kuracağız. Dostluk ve sevgiyle.”