KJC: Faşist Türk devletinden hesap soracağız

Komalên Jinên Ciwan-KJC Koordinasyonu, 2017 yılını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı yapacaklarını ve komploculardan hesap soracaklarını belirtti.

15 Şubat komplosunun 18. Yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan-KJC (Genç Kadın Hareketi) mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

KJC açıklamasında, ‘’Özgürlüğün ve hakikatin yaratıcısı olan Kürt halkının, Kürt Özgürlük Mücadelesinin Önderliği Önder Apo, 18 yıl önce hain bir komplo sonucu İmralı Çarmıhına tutsak edildi. Komployu gerçekleştiren işbirlikçilerden ve bu alçak komploya destek sunan uluslararası tüm güçlerden hesap soracağımızı bir kez daha belirtiyor, Önder Apo’ya olan bağlılığımızı dile getiriyoruz. Komalên Jinên Ciwan olarak gerçekleştirdiğimiz 1. Kongremizde belirlediğimiz ‘’Bi Pêşengtiya Jinên Ciwan Serhildan, Heta Azadiya Rêberti Tolhildan’’ şiarımızı yeniliyoruz. Bu şiarla gerçekleştireceğimiz her bir eylemimiz, Önder Apo’nun özgürlüğü için olacaktır. Şehit Viyan Soran’dan, Şehit Evrim Demirler’e kadar dört bir yana yayılan ve son olarak Şehit Serhildan’ın eylemiyle zirveye ulaşan fedailikle, ‘’Kürt kadınlarının Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyeceğini’’ tüm dünyaya duyurmuş oldular. Önder Apo’nun özgürlük duruşu ve Kürt kadınlarının bağlılığı komployu boşa çıkarmış, ‘’siz ne kadar uğraşsanız da biz Önderliksiz bir dünyayı başınıza yıkarız’’ mesajını vermişlerdir. Uluslararası komplo Önder Apo şahsında uygulansa da, komplocu zihniyetin amacı Kürt kadınını, Özgür Kadın mücadelesini bitirmektir. Komplo, Önderliğimizin tüm Orta Doğu halkları ve kadınları için uygun gördüğü özgürlük projesine karşı yapılmıştır. Kadını tutsak etmeye, köle haline getirmeyi isteyen devletler, Orta Doğu kadınının kimliğini yeniden yaratan Önderliğimizi tutsak etmiştir. Bunun farkında olan Ortadoğu halkları Önder Apo’yu kendilerine Önder olarak kabul etmiştir. Önder Apo, tüm Orta Doğu halklarının ve kadınlarının Önderliği olarak kabul edilmiştir. Kadın Özgürlük Mücadelesi, genç kadınlarla özgürlüğe yürümüş ve tekrar genç kadınlarla büyümeye devam edecektir. Ortadoğu halklarını özgürleştirdiğimiz sürece Önderliğimizin özgürlük projesini adım adım gerçekleştireceğiz. Bunun pratiğini yapacak olan da ve Önder Apo’yu İmralı’ya tutsak eden zalimlerden de hesap soracak olan güç genç kadınlardır. Önder Apo’nun bizde yarattığı özgürlük ve mücadele ruhu ile zalimlerin üstüne yürüyüp, Önderliğimiz şahsında bizi tutsak etmek isteyen komplocu güçlerden hesap soracağız.’’

2017 ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleye büyüteceklerini belirten KJC Koordinasyonu, açıklamanın devamında şu çağrıda bulundu:

‘’2017 yılı Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağladığımız yıl olacaktır. Kürdistan’ın dört parçasında, Avrupa’da ve Ortadoğu’da Önderliği için yürüyen tüm genç kadınları selamlıyor, Önderliğimizi özgürleştirene kadar komplocu güçlerden her gün hesap soracağımızı belirtiyoruz. Önderliğimizi özgürleştirene kadar nefes aldığımız her gün hiçbir faşist güç rahat yaşamayacaktır. Önderliğimizi İmralı Çarmıhına tutsak eden güçler, bu komplonun ve alçaklığın bedelini ödeyeceklerdir. Şehit Axinler, Şehit Doğalar, Şehit Viyanlar, Şehit Zilanlar, Şehit Newrozlar düşmandan nasıl hesap sordularsa bizde faşist ve katil güçlerden hesap sormak için yaşayacağız ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Başta genç kadınlar olmak üzere, yurtsever, demokratik, sosyalist her kadın insanlığın özgürlüğü için İmralı Zindanına yürümeli, Önder Apo özgürleşmediği sürece dünyayı Türk Devletine dar etmelidir. İmralı Çarmıhını genç kadınlar yıkacaktır. Bütün genç kadınlar, tüm gençler ve tüm halkımız kendi özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlüğü için faşist TC. Devletinden hesap soracaktır. Alçak komplonun 18. Yılına girerken bir kez daha Önderliğimize bağlılığımızı dile getiriyoruz. Türk Devleti ve bu alçaklığa destek veren komplocu güçleri unutmasınlar ki Önder Apo’nun fedaileri her yerdedir.’’