KJK: 2017 Newroz’u AKP-MHP'nin diz çöktüğü Newroz oldu

KJK: Kürdistan ve dünyanın her yerinden gerçekleşen kutlamalarla 2017 Newroz’u AKP-MHP ittifakının diz çöktüğü bir Newroz olmuştur... Zalimler Kürdistan’da kaybetti, halkımızın özgür iradesi kazanmıştır.

KJK Koordinasyonu, Newroz kutlamalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. KJK açıklamasında, “Cizre Botan demokratik özerklik direnişçilerinin yaşamlarını son dakikasına kadar düşmanın her yönelimine karşı bedenlerini siper ederek diz çökertme planına karşı duruşları, Sur demokratik özerklik direnişçilerinin sonuç ne olursa olsun son muhteşem olacak diyerek her türlü yoksunluğa karşı direnerek zafere yürüyüşleri Kürt halkının mücadelesine yeni bir ivme kazandırmıştır. Şirnex halk direnişinde Zeryan yoldaşın ‘barış değil özgürlük istiyoruz’ deyimi özgürlük olmadan yaşama koşulu olmayacağını bir kez daha düşmanın yüzüne haykırmıştır. Bu anlamıyla Nisebin, Gever, Cizre Botan, Sur direnişleri birbirine güç veren direniş halkaları olmuş ve bu yılki Newroz bayramının sloganını belirlemiştir. Newroz bayramı Kuzey Kürdistan’da başlayan demokratik özerklik talebinin her yerde haykırıldığı, düşmanın diz çökertme planına karşılık düşmana diz çökerten bir Newroz yılı startını vermiştir. Kürdün olduğu her yerde hukuksal statünün demokratik özerklikle gelişeceğini, tüm mücadelemizin bu eksende yürüteceğimizin ifadesi olmuştur. Kürdistan’ın dört parçasından Avrupa’ya, Avrupa’dan, Rusya’ya, Rusya’dan Japonya ve Latin Amerika’ya kadar gerçekleşen tüm Newroz kutlamalarında halkımız varlığını Önderliğin varlığıyla eşit görmüştür. Tüm Newroz kutlamalarında halkımız “Bijî Serok Apo ve PKK halktır halk burada” sloganlarını atmıştır” denildi.

ROJAVA’DA DEMOKRATİK BİRLİKTELİK RUHUYLA KUTLANDI

KJK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“Rojava’nın tüm kentlerinde Newroz artık sadece Kürdün bayramı olmanın ötesine taşmıştır. Kuzey Suriye Federasyonu olarak kutlanmıştır. Dêrîk’ten Serikaniye, Hesekê’ye, Kobanê, Efrin’e, Halep, Minbic, Şehba, Şam ve Lazkiye’ye kadar bölge halkları ile birlikte demokratik ulus bayramı olarak kutlanmıştır. Kapitalist modernitenin halkları parçalayıp birbirine düşman etme arayışlarına karşılık Arap, Süryani, Kildani, Ermeni vb topluluklar Kürdün direniş bayramını ortak yaşam ve demokratik birliktelik ruhuyla kutlamıştır.

ROJHİLAT’DA ÖNDERLİĞE VE  KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNE ÖZLEM İFADE EDİLDİ

Rojhilat’da halkımız demokratik ulus kültür değerleriyle Newroz’unu kutlamış, Önderliğe, kadın özgürlüğüne ve demokratikleşmeye olan özlemini ifade etmiştir.

GÜNEY’DE ULUSAL BİRLİK ARZUSU İLE KUTLANDI

Güney Kürdistan’da Kerkük’ten başlayıp, Süleymaniye’ye, oradan Tuzxurmatu’ya kadar uzanan Newroz kutlamaları ulusal birlik ve demokratikleşme arzusuyla kutlanmıştır. Yaşadığı tüm acılara rağmen ayakta kalan kültürel dokusuna sahip çıkmaya çalışan halkımız; Önderliğimize, kadın özgürlük devrimine olan inancını ve bağlılığını ifade etmiştir. Güney Kürdistan halkımız bu yılki Newroz’da yaşadığı siyasal, ekonomik, sosyal krizden çıkışı da Rêber Apo’nun felsefesiyle aşılabileceğine olan inancını dile getirmiştir. Bu nedenledir ki gerillanın olduğu zeminlere sel olup akmıştır. Kerkük ve Qendîl Newrozlarına başta Güney Kürdistan halkımız olmak üzere dört parça Kürdistan’dan katılımların temel gerekçesi de budur. Önderlik ve hareketimiz zafer ve özgür kazanımın umududur. Qendil Newrozu demokratik ulus birliğinin zirveleştiği demokratik ulus birlikteliği Newroz kutlaması haline gelmiştir. Türk devleti ve işbirlikçilerinin her türlü saldırı ve operasyon ihtimallerine rağmen, genç, kadın, çocuk, yaşlı toplumun her kesimden katılımı işbirlikçi ve ihanetçi eğilime karşı bir yanıt olmuştur. İhanet kaybetmiş, halkımızın özgürlük mücadelesi kazanmıştır.

ŞENGAL’DE ÖZERKLİK TALEBİ VURGULANDI

Şengal’deki halkımız işbirlikçi ihanetçi çizginin saldırılarına rağmen Newroz’unu kutlamış özerklik talebini yeniden vurgulamıştır. Tüm imkansızlıklara rağmen özgür, demokratik iradeye dayalı, savunmasını özgücüyle sağlamış bir Şengal için mücadelesini yükselteceğini dost düşman herkese göstermiştir.

ERHAN’IN ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

3 Mart’ta, Şengal halkının ve Kürt kadının özgürlük mücadelesinde hakikatin sesi olmaya çalışan özgür basın emekçisi Nujiyan Erhan PDK-AKP çeteleri tarafından hedef alınarak ağır yaralanmıştı. 19 günlük yaşam mücadelesi ardından önceki gün Nujiyan Erhan’ın özgür basın şehitleri kervanına katıldığını öğrendik. Bu acı haber hepimizi derinden üzmüştür. Nujiyan Erhan Şengal’de yaşananları, halkımızın özgürlük mücadelesini ve bunun karşısında işbirlikçiliği ve ihaneti de tüm dünyayla paylaşmaya çalışırken katledildi. Nujiyan Erhan bir kadın, bir Kürt, bir gazeteci bunların hepsinin toplamı olarak özgürlük emekçisiydi. Ele aldığı konular, toplumla paylaştığı haberler kadın özgürlük mücadelemizin gerekçeleridir. Anısı önünde saygıyla eğiliyor. Ailesine, özgür basın emekçilerine ve tüm Kürt halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

ZALİMLER KAYBETTİ, ÖZGÜRLÜK İRADESİ KAZANDI

Kürdistan ve dünyanın her yerinden gerçekleşen kutlamalarla 2017 Newroz’u AKP-MHP ittifakının diz çöktüğü bir Newroz olmuştur. Kürdistan’ın diğer parçalarında bu ittifakın mikro uygulaması olmaya çalışan işbirlikçilik de halkımızın ve hareketimizin çabaları özgür, ahlaki ve vicdani duruşu ile boşa çıkmıştır. Her türlü ahlaktan kopuk, zalimce saldırılar artık Kürdistan’da pirim yapamayacaktır. Zalimler Kürdistan’da kaybetti, halkımızın özgür iradesi kazanmıştır. Bu anlamıyla Kürt halkı tüm alanlarda ulusal birlik mesajını vermiştir. Halkımızın ortaya koymuş olduğu bu irade karşısında kadın özgürlük hareketi olarak saygıyla eğiliyor, başta Önderliğimizin ve yoldaşlarımızın her mevzide göstermiş olduğu direnişi mutlaka kazanacağız kararlılığıyla zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”