GÖRÜNTÜLÜ

KJK: Komplo insanlık tarihine kara bir leke olarak geçti

Fransa’nın Strasbourg kentinde uluslararası komployu protesto amacıyla düzenlenen miting KJK’nin mesajı ile devam etti.

Strasbourg’daki mitinge mesaj sunan KJK Koordinasyonu: ABD, İsrail, İngiltere, AB, Rusya, Yunanistan ve Kürt işbirlikçi-teslimiyetçi güçlerinin eliyle gerçekleşen uluslararası komplo dünya insanlık tarihine ‘kara’ bir leke olarak geçmiş, buna karış direnen Önderliğimiz, halkımız ve kahraman şehitlerimiz ise tarihin aydınlık yüzü olmuşlardır.

Fransa’nın Strasbourg kentinde uluslararası komployu protesto amacıyla düzenlenen miting KJK’nin mesajı ile devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan’da yaratılan tüm özgürlük ve direniş değerlerinin temel düşünce, irade, ruh ve inanç temsili olduğunu belirten KJK Koordinasyonu, “Önder Apo’nun böylesine karanlık bir komplo ile hedeflenmesi bu önderliksel hakikatle bağlantılıdır. ABD, İsrail, İngiltere, AB, Rusya, Yunanistan ve Kürt işbirlikçi-teslimiyetçi güçlerinin eliyle gerçekleşen uluslararası komplo dünya insanlık tarihine ‘kara’ bir leke olarak geçmiş, buna karış direnen Önderliğimiz, halkımız ve kahraman şehitlerimiz ise tarihin aydınlık yüzü olmuşlardır” dedi.

15 Şubat komplosu ile tüm hegemonik, işbirlikçi ve gerici güçlerin uluslararası düzeyde bir araya geldiği, bu bir araya gelişin kapitalist modernite sisteminin Ortadoğu üzerindeki hegemonik arayışı ve hedefleri temelinde gerçekleştiğini kaydeden KJK Koordinayonu şunları belirtti: “Çünkü kapitalist sistem son iki yüzyıldır Ortadoğu’ya müdahale ederek çürümeye yüz tutmuş sistemini yeniden oluşturmaya, nefes aldırmaya çalışmaktadır. Önder Apo başından itibaren kapitalist sistemin köleleştiren, iradesizleştiren, parçalayan, halkları birbirine düşman kılan savaşla Ortadoğu’yu yıkımın eşiğine getiren kirli politikalarının karşısında durmuştur. Özgür yaşamdaki ısrarı ve büyük mücadele ile Ortadoğu’nun en büyük özgürlük ve direniş potansiyelini temsil eden bir güç olarak kapitalist sistemin en büyük hedefi haline gelmiştir.”

Komploya karşı Kürt halkının ve kadınlarının daha bilinçli, örgütlü, kararlı ve iddialı olduğunun kesin olduğunu belirten KJK Koordinasyonu, “Bu yılı komplonun tümüyle aşıldığı ve Kürt sorununun çözüldüğü bir yıl haline getirmek için başarı şansımız her zamankinden çok daha fazladır.

Bu temelde demokrasi ve insanlık düşmanı uluslararası komployu bir kez daha lanetliyor ve Kürt kadınları ile gençleri başta olmak üzere, tüm halkımızı bu mücadelede insanlık, demokrasi ve sosyalizm değerlerinin yanında saf tutmuş tüm dostları, Önderliğimizin özgürlüğü etrafında kenetlenmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

‘RADİKAL BİLİNÇ İLE SİSTEM YAŞAMINA HAYIR DEMELİYİZ’

KJK’nin mesajının okunması ardından da Almanya’nın Mannheim kentinden Fransa’nın Strasbourg kentine “Azad bike” sloganı ile yürüyen gençler sahneye çıkarak mesajını sundu.

Gençlerin mesajında öz yönetim direnişçilerinin büyük bir direniş sergilediğine dikkat çekildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olana kadar mücadelenin süreceğini dile getirdi. Her Kürt gencinin kapitalist sistemin bir kandırmaca olduğuna da dikkat çeken gençler, “Radikal bilinç ile sistem yaşamına hayır demeliyiz. 2017 Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır” dedi.

Mitingde Devrimci Parti ve Organizasyonlar Koordinayonu (ICOR) ile Almanya Marksist-Leninist Partii (MLPD) de birer mesaj sundu.