KJK: Newroz’un direniş ruhuyla alanlara!

Newroz’un direniş ruhuyla alanlara çıkamaya çağıran KJK, “Halkımız her yerde “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan” şiarı temelinde örgütlü ve direnişçi duruşuyla meydanlara akmalı, Önderliğine, ulusal kazanımlarına sahip çıkmalıdır” dedi.

KJK Koordinasyonu, Kürdistan ve Ortadoğu halklarının direniş, diriliş ve yeni yılın başlangıç günü olan Newroz bayramını özgürlük ve barış getirmesi dileğiyle kutladı. KJK açıklamasında, “Kürt halkını ve kadınları özgür yaşamla buluşturan Önder Apo’nun Newroz’unu en derin bağlılık ve büyük özlemimizle kutluyoruz. Bedenlerini özgürlük ateşiyle harlandırarak direnişin sembolleri haline dönüşen Demirci Kawa’dan, Mazlum Doğan’a, Berivan, Ronahi’den Rahşan Demirel ve Sema Yüce yoldaşa kadar tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anıyoruz. Önder APO’nun özgür yaşam paradigması, Mazlum Doğan ve Sema Yüce’nin direniş geleneği ile özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ı gerçekleştirme temelinde mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü halkımızın huzurunda bir kez daha yineliyoruz. Amansız saldırılar karşısında yaşamın her anını bir Newroz direnişiyle karşılayan kadınların, gençlerin ve halkımızın kahramanlıklarla dolu direnişini saygıyla selamlıyoruz” diye belirtildi.

 ‘AKP-MHP FAŞİST İTTİFAKINA VE İŞBİRLİKÇİSİ KDP GEREKEN CEVAP NEWROZ MEYDANLARINDA VERİLECEK’

“Kürtlerin zamanına dönüşen tarihi bir dönemde halkımız, yeni bir Newroz bayramını direnişle ve insanlığa umut olan görkemli bir mücadele ile karşılamaktadır” denilen KJK açıklamasında, “Halkımız, sömürgeci ulus devletlerin faşizmi ve DAİŞ vahşeti karşısında geliştirdiği kahramanca direnişiyle halkların direnişine öncülük etmektedir. İnşa ettiği halkların birliğini esas alan özgür ve demokratik toplum sistemiyle Ortadoğu ve dünya halklarına yeni bir mücadele ve toplum modelini sunmaktadır. Ancak kendileri için bunu en büyük tehlike olarak gören gerici, faşist rejimler ve onların işbirlikçi çete yapılanmaları bunun karşısında kirli ittifaklar içine girerek Önderliğimize, Hareketimize ve halkımıza karşı saldırılarını yoğunlaştırmaktadırlar. 

Hareketimizin ve halkımızın Kürdistan’ın her karış toprağında büyük bedellerle geliştirdiği görkemli mücadelenin mimari ve öncüsü olan Önder APO’ya karşı Faşist AKP devleti tarafından İmralı işkence rejimi ile tarihin en kapsamlı saldırısı geliştirilmektedir. Önderliğimizin, Özgürlük Hareketimizin ve halkımızın yürüttüğü destansı mücadelenin yarattığı kazanımlar ve insanlığa mal ettiği değerler çoğaldıkça; geri, egemen ve statükocu güçlerin saldırıları da artmaktadır. Buna tahammül edemeyen ve Kürt karşıtlığı, katliamı üzerinden kendisini var etmeye çalışan AKP-MHP faşist ittifakı, Kuzey Kürdistan, Rojava ve Şengal’de çete gruplarını da yanına alarak halkımıza karşı saldırmaktadır. Kendisini Kürt olarak tanımlayan KDP, Erdoğan- AKP faşist rejimi ile ittifak yaparak Şengal’de Êzidî halkımıza karşı saldırmakta, Özgürlük Hareketimize karşı kirli pazarlıklar temelinde Erdoğan ile işbirliği yapmaktadır. KDP, bu kirli ittifak temelinde Türk istihbaratının eğittiği çeteleri Êzidî halkımıza saldırtmakta, Türk devletinin Rojava’yı işgal girişimine ve saldırılarına destek vermekte, referandumda Erdoğan’a arka çıkmaktadır. Kürtlerin katili olan Erdoğan ile işbirliği içine giren ve PKK karşıtlığının ittifakını yapan KDP’nin, Kürt halkı nezdinde hiçbir itibarı kalmamıştır. Halkımız AKP-MHP faşist ittifakına ve işbirlikçisi olan KDP’ye gereken cevabı, ulusal birlik ruhuyla Newroz meydanlarında ve saldırılar karşısındaki ulusal direnişiyle verecektir” ifadelerine yer verildi.

‘NEWROZ ERDOĞAN DİKTATÖRLÜĞÜNA HAYIR NEWROZ’U HALİNE GELMELİ’

KJK Koordinasyonu açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: 

“Bu kirli ittifaklar ve topyekün saldırılar karşısında halkımızın daha fazla ulusal birliğini, örgütlülüğünü ve mücadelesini büyütmesinin zorunluluğu çok daha yakıcı bir hale gelmiştir. Özgür Kürt’ten korkan tüm gerici, faşist, işbirlikçi güruhların topyekün saldırıları karşısında Newroz’un direniş ruhuyla alanlara çıkmanın, ‘’direnmek yaşamaktır’’ şiarını her dönemden çok daha fazla pratikleştirmenin gerektiği bir süreçteyiz. Halkımızın bu bilinçle 2017 Newroz’unu karşılayacağına, her yeri Newroz direniş alanı haline getireceğine inanıyoruz.  Halkımız her yerde “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan” şiarı temelinde örgütlü ve direnişçi duruşuyla meydanlara akmalı, Önderliğine, ulusal kazanımlarına sahip çıkmalıdır. Önder APO’nun İmralı’daki eşsiz direnişine, Rojava, Şengal, Kuzey Kürdistan’daki halkımızın ve gerillanın kahramanca mücadelesine ulusal birlik ruhuyla sahip çıkmalı ve büyütmelidir. Kadınlar, 8 Mart’taki direniş duruşunu ve örgütlülüğünü Newroz alanlarındaki öncülükleriyle daha güçlü ortaya koymalıdır. Gençlerimiz Newroz’un direniş ruhunu öncülükleriyle her yerde coşkuyla yansıtmalıdırlar. Kadınlar ve gençler öncülüğünde halkımız, ulusal kıyafetleri ve sembolleri ile alanları Kürtlerin zamanını kutlamaya dönüştürmelidirler. Kürtler, dostları ile birlikte bu yılki Newroz’u milyonların hep birlikte Erdoğan’ın diktatörlüğüne ‘’HAYIR’’ tavrını ortaya koyduğu bir Newroz haline getirmelidirler. Kadınlar, gençler, yediden yetmişe tüm halkımızın, halklarımızın ve dostlarımızın özgür geleceğimizi yaratmak, direnişi büyütmek ve özgürlük düşmanı tüm gerici güçleri yenilgiye uğratmak için alanlarda olacağına inanıyoruz. Bu temelde kadınlar ve gençler başta olmak üzere her kesi 2017 Newroz’unu düşmanlarımızı kahredeceğimiz, halkımızı ve dostlarımızı şad edeceğimiz direniş bayramına dönüştürmeye çağırıyoruz. Gençleri ve kadınları direniş saflarına katılmaya ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”