Konca: Faşizmden vazgeçilmesi yönünde yayın yapın

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Konca, havuz medyasının Sara Aktaş ile ilgili yayınlarına tepki gösterdi. Konca, medyaya da "Türkiye'nin demokratikleşmesi için bu çeteleşme ve faşizm siyasetinden vazgeçilmesi yönünde yayın yapın" diye seslendi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Koordinasyonu Üyesi Sara Aktaş'ın gözaltına alınmasının ardından havuz medyasında yer alan haberlere tepki gösterdi.

Ciddi bir manipülasyonla karşı karşıya oldukları belirten Konca, "Sara Aktaş arkadaşımız başarıyla bitirdiği üniversite sonrası kadın meclisi çalışmalarını yürüttü, kadın mücadelesi verdi. İktidarın Türkiye tarihinin en büyük vahşi örgütü olarak tanımladığı, bunun üzerine nemalandıkları cemaatin hazırladığı KCK ana davası operasyonuyla yeniden tutuklandı" dedi.

KCK iddianamelerini hazırlayan savcıların ya tutuklu ya da kaçak olduğuna dikkat çeken Konca, "Buna rağmen basın 2 gündür KCK ana davasındaki iddiaları çarşaf çarşaf paylaşıyor. Yine cemaatin yalanlarına dayanarak haber yapıyorlar" dedi.
KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de cemaatin hazırladığı iddianamelerle tutuklandığına dikkat çeken Konca, Cnn Türk'ün yayınlarına tepki gösterdi.

Konca, Cnn Türk'ün yayınlarına ilişkin şunları söyledi: "Sara Aktaş KCK Türkiye sorumlusu diye lanse edenlere, özellikle CNN Türk’e soru sormak istiyoruz: 'Güvenlik ve terör uzmanı' diye çıkardıkları Alaaddin Ağar kimdir? Alaaddin Ağar, 'Çok hayırlı bir ele geçirmedir. Alaaddin Ağar, 'Sara Aktaş konuşursa, KCK'nin global ilişkilerinin ve dahil olduğu trafiğin açığa çıkacağını' söyleyecek kadar utanç içindedir. CNN Türk'ün tutumuyla, Türkiye medyasının 90’larda Anadolu’dan Görünüm isimli TRT programlarına geri döndüğünü düşünüyoruz. Biraz etik!"

Sara Aktaş'ın 2014 yılının Nisan ayında cezaevinden çıktığını ve 1.5 yıldır KJA üyesi olarak siyasi çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Konca, Aktaş'ın sahte pasaport ile Almanya'ya kaçarken yakalandığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Konca, Aktaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin şunları söyledi:

"Sahte kimlikle Almanya'ya kaçmıyordu. Ailesi Avrupa'dadır. İkametgahı Diyarbakır'dadır. Iğdır'dan havayolu ile İstanbul'a gelirken, önce Iğdır'da arabası durduruluyor. Kimlik kontrolünün ardından 'Yanlışlık oldu, kusura bakmayın gidebilirsiniz' denilerek geçişine izin veriliyor. Ardından uçağa biniyor ve İstanbul'da uçaktan inerken gözaltına alınıyor. Hemen ardından da Türkiye medyası, çarşaf çarşaf cemaatin 2009'da hazırladığı iddianamedeki bilgileri yazıyor."
Havuz medyasına "Türkiye'de hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız, Türkiye'nin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, bu çeteleşme ve faşizm siyasetinden vazgeçilmesi yönünde yayın yapın" diye seslenen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Konca, "Sara Aktaş'ın yaşadıklarının altında yatan gerçeklik Türkiye'nin siyasi İslamcı gerici bir anlayışla yeniden yapılandırılmak istenmesinin sonucudur. 'Tecavüzü aklayamazsınız, 12 yaşında tecavüzü meşrulaştırıp rızası var diyemezsiniz' diyen bir arkadaşımızdır. Türkiye'de kadın özgürlüğünde başarıya ulaşan kadınlara yönelik bilinçli bir hedef alma durumu vardır. Sara arkadaşımız bu nedenle gözaltına alınmıştır" dedi.
Sara Aktaş'ın bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Konca, medyaya da "Basın etiğinden ders aldıysanız, bu yayınlara son verin" dedi.