Konca: Kadın direnişi ve dayanışmasını büyüteceğiz

Tutuklu HDP'li Besime Konca, Meclis'te kadınlara şiddet uygulanmasına tepki göstererek, direniş ve dayanışmayı büyüteckeleri mesajını verdi. Konca, tüm kadınları sistematik şiddet politikasına 'hayır' demeye çağırdı.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Meclis'te kadın milletvekillerine dönük fiziki şiddete ilişkin yazılı açıklama gönderdi.

"Meclis Başkanvekilimiz Pervin Buldan, CHP Milletvekili Şafak Pavey, Bağımsız Kadın Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AKP faşizminin ülke çapında her alanda başlattığı ve artık bir yönetim biçimi haline getirdiği şiddet dalgasının Meclis’teki bu yansımaları, görüşülen anayasa değişikliği onaylandığında nelerle karşılaşacağımızı açıkça ortaya koymaktadır. Bu anayasa değişikliğini durdurabilecek temel güçlerden olan kadın mücadelesi ve kadın dayanışmasına engel olmak için, bu şiddet dalgasına AKP Kadın Milletvekillerini nasıl alet ettiklerini de gördük. Linç kültürünü kadın eliyle kadına uygulamak kabul edilecek bir durum değildir. Bu durumun son dönemlerde kadın mücadelesine yönelik yürürlüğe konulmuş sistematik ve yaygınlaştırılmış bir politikanın parçası olduğu aşikardır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan, ekolojik, çoğulcu, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın gerekliliği, Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan şiddet olayıyla bir kez daha yakıcı bir şekilde açığa çıkmıştır. Bu anlamda, Kadınların söz söylemesi, kadın direnişini yükseltmesi ve kadın dayanışmasını büyütmesi tarihi bir sorumluluk olarak karşımızda durmaktadır."

'HAYIR DİYELİM!'

HDP'li Besime Konca, kadın direnişini ve dayanışmasını büyütmeye devam edeceklerini vurgularken, "Tüm kadınları, AKP iktidarı tarafından kadına, kadın mücadelesine ve kadın dayanışmasına yönelik geliştirdiği bu bilinçli, sistematik şiddet politikasına 'HAYIR' demeye çağırıyoruz" diye kaydetti.