Moskova’da Cansız, Doğan ve Şeylemez anıldı

9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Moskova’da anıldı.

Rusya Federasyonunun başkenti Moskova’da bir araya gelen Kürdistanlılar, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katledilişlerinin 4’üncü yıldönümünde andı. Kürt Kültür Merkezinde yapılan anma toplantısı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Moskova’da faaliyet gösteren Kürt kurum temsilcilerinin de katıldığı anma toplantısında konuşan Roza Azad “Kürt kadın hareketi, Sakine arkadaş gibi öncülük ruhuyla kendini mücadeleye adamış, Fidan arkadaş gibi Avrupa’nın merkezinde siyasi ve diplomasi alanda çok önemli başarılarda bulunmuş ve Leyla arkadaş gibi genç yaşına rağmen güçlü bir iradeyi temsil eden öncüler sayesinde özgürlüğe yürümektedir. Her üç kadın devrimcinin Fransa’nın başkenti Paris’te katledilmesi sıradan bir olay değildir. Öncelikle bu olayın aydınlatılması Fransa’nın sorumluluğundadır. Fakat olayın tetikçisi olan Ömer Güney bir kere olsun mahkemeye çıkmadan cezaevinde ölmesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Kürt halkı ve Kürt Kadın Mücadelesi olayın Ömer Güney’in ölümüyle kapanmayacağını biliyor ve bu olayı bu kadar basit unutturmayacaktır da.’’

Azad’ın konuşmasından sonra toplantıya katılan Kürt kurum temsilcileri de yaptıkları konuşmada Paris katliamının aydınlatılması için uluslararası yargıya çağrıda bulundular.