GÖRÜNTÜLÜ

‘Önderimiz ve halkımız özgür olana kadar durmayacağız’

Medya Savunma Alanları’nda bulunan YJA-Star gerillaları, 15 Şubat komplosunu değerlendirdi. Gerillalar, “Önderimiz ve halkımız özgürlüğe ulaşana kadar da durmayacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen ve Kürt halkı tarafından ‘kara gün’ olarak kabul edilen 15 Şubat uluslararası komplonun 18. yıldönümü, Kürt halkı tarafından protestolarla ve Öcalan’a özgürlük talebiyle, karşılanıyor. Medya Savunma Alanlarında bulunan YJA-Star gerillaları, Öcalan’ın ‘Kürt Soykırım Günü’ olarak ilan ettiği 15 Şubat’ı değerlendirdi. Önderlerini özgürleştirdikleri takdirde komplonun bitmiş olacağını belirten gerillalar, Kürt halkını ve dostlarını mücadeleyi daha fazla yükseltmeye çağırdı.

Komploya yönelik ANF’ye konuşan YJA Star gerillaları şunları söyledi:

‘ÖNEMLİ OLAN ÖNDERLİĞİN YOLUNDA YÜRÜMEKTİR’

Dicle Amara: Biz YJA Star kadın gerillaları olarak Önderlik üzerinde yapılan komplonun 18. yılını kınıyor ve lanetliyoruz. İstedikleri Önderliğimizi fiziki olarak esir almak değildi, esir almak istedikleri Önderliğin felsefesi ve fikriydi. Fakat Önderlik bütün bunları fikirleriyle boşa çıkardı. Tarihte çoğu zaman bu komployu Kürt halkına karşı kullanmak istediler, hatta denediler de. Ama Önderlik bunu her zaman boşa çıkardı. 

Doğru belki, Önderliğimiz esir düşürüldü ama fikirleri bilgisi ve felsefesini hiçbir zaman esir alamadılar.

Biz de YJA Star gerillaları ve Kürt kadınları olarak bu komployu boşa çıkarmayı kendimize görev bilip Önderliğin felsefesini, fikirlerini kendimizle özdeşleştirip, Önderliğin çabalarını kendimize örnek alarak aynı şekilde mücadele edeceğiz.                                                                                                                                   

Önderlik sadece Kürt halkı, Kürt kadını için değil bütün insanlık için, bütün halklar için projelerini öne çıkardı. Bugün milyonlarca genç kadın ve erkek Önderliğin yolunda fedaice yürüyorlar. Düşman ne yaparsa yapsın bu komplo boşa çıkmıştır. Fakat bizim için önemli olan gerçek özgürlük duygularıyla Önderliğin yolunda yürümektir.

Düşman gençlerle çok oynuyor. Farklı farklı yollarla kandırıp kötü yola düşürerek tesirleri altına almak istiyorlar. Gençlerin artık bunları boşa çıkarmaları, doğru bir yaşamın peşinden gitmeleri ve Önderimize sahip çıkmaları gerekiyor.

Zilan Patnos: Kirli bir oyunun, kirli bir zihniyetin, kirli bir komplonun içinde olan Önder Apo bütün uluslararası güçlere karşı büyük bir direnişle cevap verdi. Bizler de Önderliğin özgürlük savaşçıları olarak, Önderliğin militanları olarak; bu komploya karşı büyük bir direnişle, büyük bir zafer istemiyle Önderliğimizin etrafında kenetlenerek zafer çizgimizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz. Önderliksiz bir yaşamın, bir dünyanın olmayacağını belirterek; kadınlar olarak komployu kıracağımızı, komploya karşı büyük bir direniş içerisinde olacağımızı belirtiyorum.   

Niştiman Azadi: 15 Şubat devletlerarası yapılan bu komployu kınıyorum. Kan emici devletler ne kadar bu süreçte halkın üzerine gelse de halk pes etmiyor ve direniyor. Biz de YJA Star gerillaları olarak halkımızla olacağız. Önderimiz ve halkımız özgürlüğe ulaşana kadar da durmayacağız.

‘KOMPLONUN SORUMLULARINDAN HESAP SORULACAKTIR’

Zinarîn Gûyî: Öncelikle, 15 Şubat komplosunu kınıyor, devletlerarası gerçekleştirilen bu komplonun sorumlularından hesap sorulacağını belirtiyorum.

Önderliğimizin fiziki olarak özgürlüğünü kısıtlamış olabilirler ancak, ‘99 öncesi ve sonrasında hiçbir zaman Önderliğimizin düşüncelerini kısıtlayamadılar, kısıtlayamazlar da. ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ eylemlerine denk düşecek hiçbir eylemsellikten kaçınmayacağımızı belirtiyoruz. Önderliğimizin ve halkımızın ebedi özgürlüğü gerçekleşene kadar da; ne biz rahat duracağız ne de düşmana rahat vereceğiz. Bunu buradan tüm gençlerimize, halkımıza söylemek isterim. Eğer bugün Rojava, Kobanê, Şengal gibi kazanımlarımız varsa, tüm bunlar Önderliğimizin kazandırdıklarıdır. Eğer bugün bireysel özgürlük anlayışlarımızdan sıyrılıp, bütünen bir halkın özgürlüğünü esas alıp, bu dağlarda mücadele ediyorsak yine Önderliğimizin felsefesi sayesindedir. Artık hem Önderliğimizin hem de halkımızın özgürlüğünü sağlamak bizim boynumuzun borcudur.

Yüreğine özgürlük tohumları eken herkesin, özelde genç kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, özgür bir yaşam isteyen tüm dostlarımızı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum.

‘KOMPLOCULARDAN VE DİKTATÖRLER HESAP SORACAĞIZ’

Beritan Mîkîs:  Önderimiz Abdullah Öcalan şahsında bütün Kürt halkı ve insanlığa yapılan devletlerarası kara komployu kınıyorum. Önderliğimizin fiziken özgürlüğünü de yakın zamanda gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Bize doğruyu, hakikati, şerefli bir yaşamın yolunu açan Rêber Apo, on sekiz yıldır İmralı’da fiziken esir tutuluyor. Buna tahammülümüz kalmadı. Ne diktatörleri tanıyacağız ne de özgürlüğü başkasından bekleyeceğiz. Önderliğimizin özgürlüğü ve özerk bir Kürdistan için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Komploculardan ve diktatörlerden hesap soracağız.