Paris katliamı davası düştü

9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için, Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Ocak-24 Şubat tarihlerinde görülmesi beklenen davanın düşürüldüğü bildirildi.

Davanın düşürüldüğüne dair tebliğin Cuma günü avukatlara gönderildiği ortaya çıktı.

Paris katliamı tetikçisi Ömer Güney hakkında açılan ve Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmanın zanlısının ölümü nedeniyle düştüğü yazılı olarak duyuruldu. Konuya ilişkin yazı Cuma günü avukatlara gönderildi.

Söz konusu dosyada Ömer Güney tek sanık olarak gözüküyordu. Soruşturma dosyasında ise, katil zanlısı Ömer Güney'in bu katliamı bir yapının talimatlarıyla yapmış olma olasılığı, söz konusu örgütlü yapının MİT'e uzandığı, bunun MİT'in direk bir emirle mi yoksa MİT içerisinde bir grupla ilişkiyle mi yapıldığı yönünde Türkiye'nin bilgi vermemesi nedeniyle ilerleyemediği vurgulanmıştı.

Dava avukatları, Ömer Güney'in ölümü sonrası yaptıkları açıklamalarda zanlı hakkında açılan davanın düştüğünü ama bu davanın zanlı ile sınırlı düşünülmemesi gerektiğini ifade etti. Dava dosyasında anlaşıldığı üzere MİT'le olan ilişkinin çok açık olduğu bu nedenle davayı Güney'le sınırlı düşünmenin yanıltıcı olduğunu vurgulayan avukatlar, söz konusu davanın yeniden görülmesi için bütün hukuksal girişimleri sürdüreceklerini açıklamışlardı.

Dün Paris’teki Mahkeme binası önünde toplanan Kürdistanlılar, Davanın yeninden görülmesini talep etmişti.