Polis Derya Okatan'ı tehdit etti: Seni burada asarım

22 gündür gözaltında tutulan ve açlık grevinde olan ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan'ı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ndeki bir polis amiri, "Seni buraya asarım" diyerek tehdit etti.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar, dün akşam İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek, 25 Aralık'tan bu yana gözaltında tutulan 6 gazeteci ile konuştu.

22 gündür açlık grevinde olan ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan'ın sağlık durumuna ilişkin "Günlük doktor muayenesinde kontrolleri yapılıyor. Nabız ve tansiyon dünkü ölçümlerde normal çıktı" diyen Uçar, müvekkilinin bir polis amiri tarafından dün sabah saatlerinde tehdit edildiğini anlattı.

Avukat Uçar, olaya ilişkin şunları söyledi: "Gözaltına aldıkları 100'e yakın kişiyi, aynı yere getirmişler. Sabah saatlerinde tuvalet sırasında, müvekkilim Okatan, polis amirine 'Diğer tuvaletlerin kapısını da açarsanız, daha iyi olur' demiş. Polis amiri de mantıklı olan öneriyi yerine getirmek yerine 'Sizin koğuş cezalı, en son siz çıkacaksınız' yanıtını vermiş. Müvekkilimiz Okatan da, 'Çok büyük bir ceza gerçekten' diyerek yanıt verince, polis amiri 'Seni burada asarım, boğarım, öldürürüm' diyerek Derya'yı tehdit ediyor. Ayrıca, 'Bir teröristin lafını mı dinleyeceğim' gibi hakaretlerin yanı sıra cinsiyetçi küfürler de ediyor."

Polis amiri hakkında şikayetçi olacaklarını söyleyen Avukat Uçar, "Olayın geçtiği yeri gören kamera var. Bu kameradan müvekkilimiz Derya Okatan'ı tehdit eden polisin kimliğinin tespit edilerek, hakkında dava açılmasını isteyeceğiz" dedi. 

Gazeteciler Derya Okatan, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Sargın'ın 22 gündür gözaltında tutulduğuna ve dosyaya getirilen gizlilik kararıyla suçlamanın ne olduğuna dair hiçbir bilginin kendilerine verilmediğine dikkat çeken avukat Uçar, gazetecilerin bir an önce savcılığa çıkartılarak serbest bırakılmasını istedi.

6 gazeteci, 25 Aralık'ta İstanbul, Diyarbakır ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmıştı. Gazetecilerin, havuz medyasında çıkan haberlerden, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın maillerindeki bilgileri haber yaptıkları için gözaltına alındıkları ortaya çıkmıştı.