Şêx Meqsûd'da görkemli 8 Mart kutlaması

Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi'nde binlerce kadının katılımıyla görkemli bir şekilde 8 Mart kutlandı. Arap, Kürt, Ermeni, Türkmen, Süryani kadınları "Direnerek kazandık" mesajını verdi.

5 yıldır savaş ve saldırılar altında olan Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi'nde dün binlerce kadının katılımı ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Kutlama, Arap, Kürt, Ermeni, Süryani, Türkmen, Asuri halklarından binlerce kadının katılımı ile yapıldı.

'ÖCALAN'IN FELSEFESİYLE BAŞARDIK'

Kutlamalarda YPJ, Kongra Star, YPG, Asayiş ve diğer halkların kadınları adına konuşmalar yapıldı. YPJ adına konuşan Jiyan Tolhildan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direniş, özgürlük ve özgür toplum ve kadın perspektifleri ile direnerek Şeyh Maksud’da başardıklarını söyledi. Torhildan, "Bu direniş ve özgürlük felsefesi ve perspektifi olmasaydı 5 yıl kadar direnme gücünü hiç kimsenin gösteremezdi" diyerek, şöyle devam etti:

“5 yıl aradan sonra Şêx Meqsûd’da kadınlar olarak bir araya gelerek Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Şêx Meqsûd'da tarihi bir direniş gösterildi. Destansı kahramanlıklar yaşandı. Çok sayıda arkadaşımız bizi bugüne getirmek için canlarını feda etti. Elbette bütün bunlar inanılan bir felsefe ve ideolojiye göre oldu. Kürt Halk Önderi'nin felsefesi ve bize sunduğu özgürlük ideolojisine inanarak, onun savaşçıları olma çabasıyla bunu başardık."

'DİRENİŞÇİLERE BORÇLUYUZ'

Kongra Star adına konuşan Medya Muhammed ise Şêx Meqsûd’da kadınların evlerini, mahallelerini terk etmeyerek, YPJ savaşçıları ile Asayiş kadın gücü savaşçılarının gösterdikleri tarihi direniş ile tüm halkların kadınlarını bir araya getirmeyi başardığını söyledi. Muhammed, bedeli can ile verilerek kendilerine bugün  kutlama imkanı veren direnişçi kadınlara borçlu olduklarını belirterek, “Kardeşlerimiz, bacılarımız güzel kadınlarımız direnerek bize bugünü armağan ettiler. Onların direnerek armağan ettikleri bugün tüm halkların kadınlarının buluştuğu bir gün oldu. Şimdi Şêx Meqsûd'da bütün halkların kadınları olarak bir araya gelişimizi bu direnişçilere borçluyuz” diye konuştu. 

'KENDİ SİSTEMİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Asayiş Kadın gücü adına konuşma yapan Meyhsun Halep ise kadınlar olarak her zaman için içeride ve dışarıda özgürlüklerini koruma, kendi sistemlerini kurmak için mücadele edeceklerini belirterek, özgürlüklerini kimsenin insafına bırakmayacaklarını söyledi. 
Arapça, Kürtçe, Türkmence konuşmaların ardından kutlama, halay, müzik grupları eşliğinde saatlerce sürdü.