Sincan Cezaevi’ndeki kadınlar: Durmayın harekete geçin!

Ankara Sincan Cezaevi’nde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 13’üncü gününde devam ediyor.

Cezaevinden mektup gönderen kadın tutsaklar, Kürdistan’da yaşanan soykırım saldırılarına sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Durmayın harekete geçin” dedi.

Ankara Sincan Cezaevi’nde bulunan siyasi kadın tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve Nusaybin’in Xerabê Bava köyünde yaşanan abluka ve köylülere yapılan işkenceyi protesto etmek için 23 Şubat tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlattı. 13’üncü gününe giren 7 kadın tutsağın başlattığı açlık grevi devam ediyor.

Sincan Kadın Cezaevinden ajansımıza mektup gönderen kadın tutsaklar, AKP hükümetinin günlerdir Nusaybin’in Xerabê Bava köyünden başlayarak tüm Kürdistan’a yaymaya başladığı soykırım saldırısına dikkat çektiler. Kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride de dikkat çekerek şunları kaydettiler:

“Referandum öncesi bu saldırıların anlamı açıktır. AKP devleti diktatörlüğü için Kürtlerin baş eğmezliğini tek büyük risk olarak görüyor. Sadece iktidar hırsı ile halkımıza karşı azgın bir soykırım savaşı yürütüyor. Biz Kürt kadın tutsaklar olarak insanlarımızın köylerinde yakılarak, kurşunlanarak katledilmesine, evlerinin yıkılmasına, yeni bir Cizre, Sur yaşatılmasına direneceğiz. Bu amaçla Kürdistan’da savaş suçlarına son verilmesi başta Xerabê Bava olmak üzere tüm Kürdistan’da ablukanın kaldırılması, halkın can güvenliğinin sağlanması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile 23.02.2017 tarihinden itibaren süresiz–dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladık. Eylememiz yalnız AKP devletinin katliamlarına bir yanıt değil, aynı zamanda halkımıza demokratik güçlere, kadınlara, soykırıma karşı seslerini yükseltmeleri, harekete geçmeleri için bir çağrıdır. Nusaybin, Kürdistan’dır. Türkiye’dir. AKP faşizmine boyun eğmeyen, direnen halkımız için tüm engelleri aşalım.

Unutulmamalı ki Cizre ve Sur’a sessiz kalındığı için bugün yeni Cizreler yaşatılıyor. Bugünkü katliamları izlemek yarın daha kapsamlı saldırıları hazırlayacaktır. Durmayın harekete geçin!

Süresiz dönüşümsüz açlık grevindeki Kürt kadın tutsaklar: Sosin Şengül, Nilüfer Şahin, Fatma Gökhan, Şivekar Aytaş, Leyla Uyanık, Jiyan Ateş, Rihan Kavak. “