Sozdar Avesta'dan KDP saldırılarına karşı 'seferberlik' çağrısı

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, ÇIRA TV'de KDP ve Türk devletinin Şengal'e dönük saldırılarını değerlendirdi.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Avesta, Şengal’e yönelik saldırılara karşı halkın seferber olması gerektiğini kaydetti.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, ÇIRA TV'de KDP ve Türk devletinin Şengal'e dönük saldırılarını değerlendirdi.

Avesta, "Serbest adlı çetebaşının kontrolünde bulunan silahlı gruplar, 3 Ağustos 2014’teki DAİŞ saldırısında Şengal’den kaçmış ve eğitilerek, dünden bu yana sivillerin yaşadığı Xanesor’a saldırı için tekrar gönderilmiştir. Bu ortak bir konsepttir ve 74. fermanı halkımıza yaşatmak istemektedirler" dedi.

'KAPSAMLI BİR KONSEPT'

Avesta, yaşananların bir provokasyondan çok kapsamlı bir konsept olduğunu ve bu planın Barzani’nin Ankara ziyaretinde gerçekleştiğini belirtti. Avesta şöyle dedi: "Bu saldırılar Êzîdxan’ı işgal girişimidir ve Êzidî halkına en büyük ihanettir. ENKS ve KDP’nin Şengal’de hiçbir meşruiyeti bulunmamaktadır. Tek amaçları halkımızı katliamdan geçirmektir. Son bir yıldır bu silahlı gruplar bu kirli amaç için eğitiliyor.”

'SALDIRILAR KIRILDI'

Türk devletinin de saldırılarda pay sahibi olduğuna dikkati çeken Avesta, Türkiye’nin Êzidî halkının iradesini yok etmek istediğini belirterek, “Xanesor, bütün halk kurumlarının bulunduğu bir alandır. Buraya yönelik saldırıyla Êzidî halkının iradesini yok etmek istiyorlar. Ancak YBŞ-YJŞ güçleri bu sabahtan beri büyük bir direniş göstererek saldırıları kırmıştır” dedi.

'ALANLARA AKILMALI'

Kendisi de Êzidî olan Sozdar Avesta, Êzidî halkına ve bütün Kürdistan halkına çağrı yaparak alanlara akıp, tepkilerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, şunları da kaydetti:

"Bu saldırganlar 3 Ağustos 2014’te Şengal’i, DAİŞ çetelerine bırakmıştı. Sonrasında mağduriyet adı altında cephane ve halk desteği aldılar. Şimdi de aynı silahlarla destek aldıkları Êzidî halkına saldırıyorlar. Hedefleri açıkça ortadadır. Minbic’te harekete geçtiler, Girê Spî’de de hazırlık yapıyorlar. Şimdi de Şengal halkının iradesini kırmak ve kendilerini bölgeye yerleştirmek istiyorlar. Böylece Rojava Devrimi’ni boğmayı hedefliyorlar. Onların burada yeri yoktur. Kim ENKS’yi silahlandırıp buraya yerleştirdi... Acil bir şekilde bu çetelerin geri çekilmesi gerekmektedir. Êzidî halkını bu topraklardan çıkarmayı amaçlıyorlar. Bu plan 2007 yılından beri gündemdedir. 2014’teki fermanda halkı soykırıma maruz bırakmak istediler ancak halk topraklarını bırakmadı, direndi.”