GÖRÜNTÜLÜ

Stockholm'de Paris Katliamı protesto edildi

Paris Katliamı İsveç'in başkenti Stockholm'de Fransa Büyükelçiliği önünde gerçekleşen bir eylemle protesto edildi.

Saat 11.30 sularında Fransız Büyükelçiliği önünde toplanan ve ellerinde üç Kürt kadını; Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez’in resimleri ve “Adalet istiyoruz” yazılı pankrat taşıyan eylemciler sık sık “Adalet istiyoruz”,  “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Fransa”, “Sara, Rojbin, Ronahi, Jin Jiyan Azadi” ve “Adalet hemen şimdi” sloganlarını attı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) çağrısı üzerine Amara Kürt Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen eylemde, Türk devletinin tetikçisi Ömer Güney’in katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yargı karşısına çıkarılmadığına ve ilk duruşma başlamadan bir ay evvel şaibeli bir biçimde öldüğüne veya öldürüldüğüne dikkat çekildi.

Güney’in bir MİT ajanı olduğu ve katliamın Türk devletinin talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi ve zamanında sanığı yargı karşısına çıkarmayan Fransa hükümetini cinayetin karartılmasında Türk devleti ile işbirliği yapmakla suçladı.

Tetikçinin ölmesinin davanın düşmesi anlamına gelmeyeceğine, cinayet aydınlatmadığı sürece Türk devletinin suç ortağı olacağına ve Kürt Özgür Kadın Hareketi ve Amara Kürt Kadın Meclisi'nin cinayet aydınlığa çıkarılana ve adalet yerini buluna kadar mücadele edeceğine vurgu yapıldı.

Büyükelçiliğe Paris Katliamı'nın bütün safhalarını ve Türk devletinin istihbarat teşkilatı MİT'in katliamı nasıl gerçekleştirdiğini içeren dosyayı bırakan Kürdistanlılar, Türk ve Fransız hükümetlerini protesto eden sloganlar atarak eylemi sonlandırdı.