TJA'dan 'Yüksekdağ' açıklaması: Kadınlara darbe yapıldı!

Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

TJA, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, bunun 'kadınlara darbe' niteliği taşıdığına dikkati çekti. TJA, "Yüksekdağ’ın etrafında kenetlenerek özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Yüksekdağ'ın milyonlarca kişi tarafından seçildiğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Figen Yüksekdağ’ın şahsında düşürülen vekilliğin, demokratik ulus sisteminin siyasi parti yöneticiliğinde eş genel başkanlık, belediye yönetiminde eş başkanlık ve yaşamı birlikte örmede özgür eşit yaşama yönelik bir saldırı olarak ele alıyoruz. Çünkü Figen Yüksekdağ, Kürt ve Türk halkların kardeşliğinin demokratik siyaset zemininde oluşturmak istenildiği bir mozaiktir. Vekilliğin düşürülmesi Türkiye’de siyaset yürüten tüm kadınlara yönelik yapılan bir darbedir. Kadın vekillerin tutuklanması, belediye eş başkanlarının tutuklanması, KHK’lerle kadın kurumlarının kapatılması ve kadın vekillerin vekilliklerinin düşürülmesi eril zihniyetin kadına yönelik gerçekleştirdiği şiddettin bir başka örneğidir."

'KADINLAR ASLA BOYUN EĞMEYECEK'

Kadınların bir toplumun en dinamik yapısını oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, "Kadın, özgürleştikçe toplumu da özgürleştirecek bir dinamiğe sahiptir. Bundandır ki ilk hedef aldıkları kadınlar oluyor. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki, kadın asla zulme boyun eğmedi ve eğmeyecektir" diye kaydedildi.

TJA, açıklamasının sonunda da "Figen Yüksekdağ milyonların vekilidir. Ve öyle de kalacaktır. Tüm halkları Figen Yüksekdağ’ın etrafında kenetlenerek özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.