TJA: Gözaltı ve tutuklamalara karşı mücadeleyi yükselteceğiz

TJA, siyasi soykırım operasyonlarıyla sonuç alınamayacağını, mücadelelerini her yerde büyüteceklerini açıkladı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), AKP'nin Kürt siyasetine dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, siyasi soykırım uygulamaları kapsamında son olarak Sara Aktaş ile HDP milletvekilleri Çağlar Demirel ve Besime Konca’nın da bulunduğu yüzlerce kişinin hedef alındığına dikkat çekildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye halklarının, Türkiye ve Kürdistanlı kadınların birlikte yaşam iradesine darbe yapan AKP hükümeti, özellikle kadın şahsında geliştirdiği saldırılarla çözümsüzlükteki ısrarını sürdürmektedir. Kürt sorununun demokratik temelde çözümüne yanaşmayan hükümet, gözaltı ve tutuklamalarla çözümsüzlüğü derinleştirirken, savaşta ısrarını da sürdürmektedir. 
Kuşkusuz tüm bunlar yaşanırken, Kürt sorununun demokratik temelde çözümü ve kadına yönelik saldırılara karşı hem toplumsal hem de siyasal alanda mücadele eden kadınların hedef alınması tesadüf değil. Ancak bir kez daha belirtiyoruz ki, ne gözaltılar ne de tutuklamalar kadınları demokrasi ve özgürlük mücadelesinden alıkoyamayacak. Gelişen saldırılara karşı  biz kadınlar olarak  sokakta, zindanlarda ve mecliste bulunduğumuz her alanda özgürlük mücadelemizi büyütecek, yaygınlaştıracağız."

KADINLARA ÇAĞRI

TJA, açıklamasının sonunda da şöyle dedi: "Hükümete bir kez daha kadın şahsında yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarından vazgeçme çağrısında bulunurken, Türkiye ve Kürdistanlı kadınları bulundukları her alanda bu saldırılara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."