TJA: Müjgan Ekin nerede?

TJA, gözaltına alındıktan sonra akıbeti öğrenilemeyen Müjgan Ekin için açıklama yaparak, "Tüm kadın örgütlerini ve kamuoyunu duyarlı olmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Müjgan Ekin'den 24 Ekim'den beri haber alınamaması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Son zamanlarda '90’lı yılları aşan gözaltı ve kayıp olayları yaşanmaktadır. Şimdi de 24 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra Müjgan Ekin’den hiçbir haber alınamıyor. Ailesinin ve avukatının Ankara İHD başvurusu da hiçbir sonuç vermemiştir. Baba Esat Ekin, 41 gündür  tüm resmi makamlara başvuru yapmasına rağmen hâlâ haber alamamıştır" denildi.

Baba Ekim'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvuru yaptığına dikkat çekilen açıklamada "Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nden Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne devredilmiş ancak başvurulan hiçbir resmi kurum 35 gündür herhangi bir açıklama yapmamıştır" diye belirtildi.

KAMUOYU VE KADINLARA ÇAĞRI

TJA, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Müjgan Ekin’in 41 gündür durumunun açıklanmaması gözaltında kadına yönelik şiddettin en üst boyuta ulaştığının bir göstergesidir. Müjgan Ekin’in nerede ve ne durumda olduğunun derhal açıklanması gerektiğini belirtiyor,  tüm kadın örgütlerini ve kamuoyunu duyarlı olmaya ve  dayanışmaya çağırıyoruz. "