TJA: Roboski, Kürt halkına karşı 'model uygulama'ydı

TJA, Roboski Katliamı'nın AKP'nin Kürtlere dönük 'model uygulaması' olduğunu belirterek, "AKP Roboski Katliamı sorumluluğunu sahiplenmiş ve Roboski uygulamalarını tüm Şırnak’a yayarak genişletmiştir" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Roboski Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kürt halkının, demokratik kamuoyunun ve vicdan dünyasının Roboski Katliamı sorumlularının açığa çıkarılması için yürüttüğü mücadelenin bir amacı vardı. Roboski Katliamı AKP iktidarının Kürt halkına dönük planlarının model uygulamasıydı ve uzun vadeli bir hedefi örgütlemekteydi; bu katliam sorumluları açığa çıkarıldığı ve tarihsel öz eleştirisi yapıldığı takdirde, Kürt halkına dönük katliamcı planlar boşa çıkarılabilirdi. Ancak AKP hükümeti Roboski Katliamı sorumluluğunu sahiplenmiş ve Roboski uygulamalarını tüm Şırnak’a yayarak genişletmiştir. Günümüzde onlarca Roboski dediğimiz Cizre vahşet bodrumlarının beslendiği odak Roboski Katliamı sahipleridir."

TJA, sorumluları açığa çıkarmanın; katliamcı devlet geleneğine karşı mücadele verme, tarihsel bir yüzleşmeyi gerçekleştirme ve Kürt halkına dönük soykırım uygulamalarını durdurma anlamına geleceğine dikkati çekerek, "Roboski Katliamı'nı bir daha kınıyor ve katliamcıların yargılanması için gerekli mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.