TJK- E, KDP'nin saldırısına karşı protestoya çağırdı

KDP'nin Şengal'e saldırısını kınayan TJK-E, "Bu olsa olsa iktidardan pay kapma savaşıdır ve TC’nin yazdığı bir senaryonun sahneye konulmasıdır" dedi.

TJK-E, Êzidî halkını yalnız bırakmama, saldırı girişimini protesto ve teşhir etmek için eylemleri yükseltmeye çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), KDP güçlerinin Şengal'e dönük saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah KDP, ENKS ve TC‘nin ortak olarak Şengal’e başlattığı saldırı girişiminden tüm kamuoyu haberdar. Yakın tarihin tanıkları olarak bu saldırının Kürt halkının birliğine vurulan en büyük darbe olduğunu söylemekte bir sakınca görmüyoruz. Hatırlatmak isteriz ki, 3 Ağustos 2014’te Êzidîler DAİŞ’in soykırım girişimiyle karşılaştığında, arkasına bakmadan bölgeyi terk eden güçler şimdi Şengal’e girmek isteyenlerle aynı. Bunu güvenlikle izah etmek isteyenlere deyim yerindeyse kargalar bile güler. Bu olsa olsa iktidardan pay kapma savaşıdır ve TC’nin yazdığı bir senaryonun sahneye konulmasıdır. Ahlaki ve politik anlamda tam bir gaflet anlamına gelen bu saldırının Êzidî halkının, özellikle bu soykırımın ağır bedelini ödeyen Êzidî kadınların nazarında ihanetten başka bir anlam taşımadığını belirtmek isteriz. 

Şengal halkı tarihten ders çıkartmış ve hiçbir dış güce dayanmadan kendi öz savunmasını örgütlemiştir. Bugün Şengal’de direnen YBŞ, YJŞ birliklerinin bundan başka bir amaç taşımadığını herkes biliyor. Kürt halkının bağımsızlığından bahseden KDP ise tam bir aymazlıkla politikasını Ankara’dan aldığı icazetle belirliyor. TJK-E olarak bu saldırı girişiminin faili KDP, geçmişte sırtını döndüğü Êzidî halkının affına sığınabilmenin tüm imkanlarını ortadan kaldırdığını ve sabrımızı taşırdığını bilmeli. Bu saldırının geçmişte Türk ordusunun, DAİŞ’in saldırılarında olduğu gibi halkımızın öz savunmasıyla kırılacağını bilmeli. Şengal halkının kendini savunacak, yönetecek, geleceğini belirleyecek öz örgütlenmesine ulaştığını bilmeli ve en kısa zamanda bu gafil saldırıya son vermelidir."

'PROTESTO VE TEŞHİR EDELİM'

TJK-E, Avrupa’da yaşayan Kürt kadınları olarak Şengal halkının iradesinin sonuna kadar yanında olduğunun mesajını vererek, "Bu tavrımızı alanlarda da göstermek kararlılığındayız. Halkımız ve Kürt kadınları yüz yılı bile utandıracak bir katliamın eşiğinden dönen Êzidî halkını yalnız bırakmamalı, bu saldırı girişimini protesto ve teşhir etmek için eylemlerini yükseltmelidir" dedi.