TJK-E KDP saldırısını kınadı

TJK-E, KDP güçlerinin Xanesor'da Êzidîlere saldırmasını sert bir dille kınayarak, Kürt kadınlarını her yerde eyleme çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Şengal’in Xanesor beldesinde protesto gösterisinde bulunmak isteyen Êzidîlere dönük saldırıya ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan TJK-E, "Şengal’in Xanesor beldesinde KDP-AKP çetelerinin bulunduğu mevzilere doğru protesto yürüyüşü düzenleyen kitleye yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz" dedi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"KDP güçlerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren TAJE Meclis Üyesi Nazê Naif Qaval’i büyük bir minnetle anıyoruz. Qaval’’in duruşu tüm Kürt kadınlarının ihanete karşı olan özgür duruşudur.

DAİŞ’in büyük bir katliamdan geçirdiği 3 Ağustos'tan sonra Şengal dağlarında inançları ve kültürleri için büyük bir insanlık mücadelesi veren Êzidî kadınlar, 3 Mart 2017'de bu kez kendilerine 'Kürt' diyen ihanet şebekesinin baskı ve saldırılarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Êzidî toplumu ve kadınları, Ezidxan’ın diyarını terk etmemek, kendi köklerinden kopmamak için var güçleri ile yeniden örgütlenmişken, öz savunmalarını kurmuşken, bu ihanet şebekesi tarafından katliama uğraması açıktır ki, KDP-AKP hegemonyasının kirli işbirliği ve Şengal'i yeniden işgal etme, Êzidî toplumunu soykırımdan geçirme politikalarının devamıdır. 

Bu temelde Nazê Naif Qaval şahsında iradeleşen, örgütlenen ve bilinçlenen özgür Êzidxan diyarı Şengal'in savunması ve özgür geleceği için Kürt kadınları bulundukları her yerde büyük bir sahiplenme ve eylem süreci içerisinde olacaktır."