Tuncel: Bu Newroz direnişin ve umudun Newrozu olacak

Rehin tutulan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel gönderdiği Newroz mesajında, “Bu Newroz direnişin, umudun Newroz’u olacak. Bütün baskılara, zulme rağmen geleceğimizi bugünden kurmak için yeniden Newroz ateşini harlıyoruz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 135 gündür rehin tutulduğu İstanbul Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nden Newroz mesajı gönderdi. Tuncel mesajında, “Newroz dirilişin, direnişin ve uyanışın adıdır. Ortadoğu ve Kürdistan halklarının özgürlük bayramıdır. Newroz, Demirci Kawa’lardan Devrimci Mazlum Doğan’lara ve Semalara kadar halkların özgürlüğü için direnen, bedel ödeyen bir geleneğin adıdır. O nedenle halklar Newroz ateşini yakarken bize dayatılan karanlığa, köleliğe ve yok sayılmaya karşı durur. Yakılan ateş o nedenle kutsaldır ve üzerinden atlayınca dileklerin kabul olacağına inanılır. Newroz ateşinin üstünde atlayan Kürdistanlılar her zaman özgürlük, barış ve adalet dilerler” dedi. 

Amed’deki 2013 Newroz’unun halklarda büyük umut yeşerttiğini kaydeden Tuncel, şunları ifade etti: “Milyonların şahitliğinde Sayın Öcalan sadece Kürdistan halklarına değil, tüm dünyaya ve Ortadoğu halklarına yeni bir başlangıcı müjdelemişti. Bu umudu, bu müjdeleyici haberi milyonlar kabul etti. Ama ne yazık ki mevcut iktidar ve saray rejimi halkların bu umudunu kırdı. Müzakere masasını devirerek halkların barış ve özgürlük umudunu baltaladı.

Halkımız bugün yeniden Newroz alanlarını aynı taleplerle doldurmaktadır. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yaşamı mümkün kılmanın, kendimizi örgütleyerek, örgütlülükte ısrar ederek geleceğimizi inşa etmekten geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu Newroz direnişin, umudun Newrozu olacak. Bütün baskılara, zulme rağmen geleceğimizi bugünden kurmak için yeniden Newroz ateşini harlıyoruz. 

Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bütün baskılara, OHAL’e rağmen sokaklara çıkarak özgürlük meşalesini yaktılar. Şimdi kadınların özgürlük ateşiyle halkların özgürlük ateşini birleştiriyoruz. Kadınların mücadelesi, halklarımızın, Kürdistan halkının da özgürlük mücadelesine öncülük edecektir. Bu inanç ve düşüncelerle Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlük bayramı olan Newroz bayramını kutluyorum. Newroz’a we piroz be.”