Yarşov'da 25 Kasım etkinliği

Rusya'nın Saratov kentine bağlı Yarşov'da 25 Kasım nedeniyle bir araya gelen kadınlar, özgürlük için mücadeleyi sürdürme mesajını verdi.

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentine bağlı Yarşov ilçesinde yaşayan Kürt kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bir araya geldi. Yarşov Kürt Kadın meclisi öncülüğünde toplanan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK, KCK bayraklarını taşıdı. 

'ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETMEYEN KAYBEDER'

Eylemde konuşan Yarşov Kürt Kadın Meclisi Üyesi Hazal Yusubova, şunları ifade etti: "Kadın özgürlüğü için büyük bir mücadele içinde olan ve başta Kürt kadını olmak üzere tüm kadınlara mücadele etmeyi öğreten Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı saygıyla selamlıyorum. Kürt kadınının geldiği düzey ve temsil ettiği değerler tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Kadına dayatılan kölelik Kürt kadınının ortaya koyduğu mücadeleyle son bulacaktır. Kendini özgür kılmayan ve özgürlüğü için mücadele etmeyenler kaybetmeye mahkumdur. Özgür yarınlar özgür bireylerle olur. Bu bakımdan Kürt kadını yarın özgür olmak için bugün özgürlüğü için mücadele ediyor."

Konuşmanın ardından kadınlar, “Jîn, jiyan, azadi” ve “Bijî berxwedana jinê” sloganlarını attı.