Yeter Pehlivan’ın cenaze töreni yarın

Almanya’nın başkenti Berlin’de geçtiğimiz hafta Salı günü eşi Mehmet Emin Pehlivan tarafından bıçaklı saldırı ile yaralanan Yeter Pehlivan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de geçtiğimiz hafta Salı günü eşi Mehmet Emin Pehlivan tarafından bıçaklı saldırı ile yaralanan Yeter Pehlivan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yeter Pehlivan’ın cenazesi yarın saat 09.00’da  Columbiadamm’da bulunan Şehitlik Camii’nden kaldırılacak. Berlin DEST-DAN Kadın Meclisi de cenazeyi sahiplenme çağrısı yaptı. 

DEST DAN Kadın Meclisi açıklamasında Berlin'de yaşayan tüm yurtseverler, devrimci ve demokratları cenaze törenine katılmaya çağırdı. 

NAVDEM Halk Meclisi de açıklamasında şunları ifade etti: "Vahşeti kınamak yetmez, onu tarihin çöplüğüne atmamız lazım. Bu utanç hepimizin, her kes kendi payını görmeli ve Kürt halkını bu utançtan kurtarmak için üzerine düşeni sonuna kadar yapmalıdır. Kendi payımıza Kürt kadınlarına gereken hizmeti layıkıyla yerine getiremediğimiz ve barbar erkekliğe karşı öz savunma mekanizmasını yaratamadığımız için halkımızdan ve tüm kadınlardan özür diliyoruz. Gelin bu çirkefe karşı hep birlikte savaşalım."