YJŞ: Berivanlar'ın yolunda intikam mücadelemizi büyüteceğiz

YJŞ, Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren Berivan Şengali'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

YJŞ Komutanlığı, Türk devletinin saldırıları sonucu Kürdistan dağlarında 22 Kasım 2015'te yaşamını yitiren YJA-Star Gerillası Berivan Şengal’in şehadetinin birinci yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada, "Şehadetinin birinci yıl dönümünde Berivan yoldaşı ve onun şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz. Berivanlar'ın yolunda, onun temsil ettiği özgürlük tutkusu ve iddiasıyla yürüme sözümüzü yineliyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerken mücadelemizi başarıya ulaştırarak şehitlere layık olacağımızı belirtiyoruz" denildi.

'TEMEL AMACI KADINLARIN ACILARINA SON VERMEKTİ'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Berivan Şengal yoldaş 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e yönelik DAİŞ’in geliştirdiği saldırı ve ferman sonrasında özgürlük mücadelesine katıldı. İmdadımıza yetişerek bizleri daha büyük bir katliamdan kurtaran HPG ve YJA Star gerillalarını tanıyan Berivan yoldaş, bu savaşçıların yüreğindeki gücün ve umudun peşine takıldı. Yaşı genç olmasına rağmen tanıklık ettiği acıların, katliamın ona ağır bir sorumluluk yüklediğinin bilincindeydi. Onurlu ve özgür bir yaşamın tek şartının kendini savunmak olduğunu anlayan Berivan yoldaş Şengal dağlarından özgür Kürdistan dağlarına doğru yola koyuldu. Kadınların en büyük dostu olan Önder Apo’nun felsefesinde derinleşmek, bilinçlenmek ve kadınların acılarına son vermek onun temel amacıydı. Kendi halkının özgürlüğü için savaşmak ve bu savaşın öncülerinden biri olmak gibi büyük bir iddiası vardı. Bu amacına ulaşmak için kendisini mücadeleye hazırladığı dağlarda DAİŞ çetelerinin en büyük ortağı olan Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit düştü.

Biz Êzidî kadınları da Berivanlar'ın anısına Êzidî kadınlarının yaşadığı katliam ve acılara son vermek, Şengal’in özgürlüğü için savaşmak için YJŞ’yi kurduk. Kısa zamanda irade haline gelen ve güçlenen bir örgüt olarak savaşmaya devam ediyoruz. Bu ay içinde başlattığımız Êzidî Kadınların İntikam Hamlesi, çeteler tarafından katledilen, kaçırılan, pazarlarda satılan kadınlar adına YJŞ öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Êzidî kadınların umudu, öz savunma örgütü olan YJŞ, Berivanların çizgisinde mücadelesine devam edecektir. Çetelerin elinde esir olan kadınlar kurtulana ve halkımız özgürlüğüne ulaşana kadar da sürecektir. Bu bize Berivanlar'ın vasiyetidir.  

'YOLLARINDAN YÜRÜYECEĞİZ'

Bizler erkek egemenliğinin en çirkin, en kanlı yüzüyle bu çağda karşı karşıya aldık, eşi görülmemiş uygulamalara maruz kaldık. Binlerce kadın köle pazarlarında satıldı, tecavüze uğradı, acımasızca katledildi. 25 Kasım kadına karşı şiddetle mücadele günü yaklaşırken erkek şiddetinin en uç ve en acımasız uygulamalarına maruz kalan Êzidî kadınları olarak mücadeleyi yükseltmeyi görev olarak görüyoruz. Erkek egemenliği ve şiddetinin kurumlaşmalarına karşı mücadele ederek özgürlüğümüzü kazanmak için sonuna kadar savaşacağız. Berivanlar'ın, Binevşler'in ve Xaneler'in yolunda yürüyerek bu güç ve iradeyi yaratıyoruz.
Şehit Berivan Şengal yoldaşın şehadetinin birinci yıl dönümünde Êzidî kadınlarının ve ezilen tüm kadınların intikamı için mücadelemizi büyüteceğimizi tekrarlıyor, Berivan’ın anısına layık olacağımızı belirtiyor ve tüm Ezidi kadınlarını kendi mücadelelerini sahiplenmeye çağırıyoruz.”