YPJ savaşçısı Uzun için mevlit verildi

Fırat'ın Gazabı hamlesinde yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Çağla Uzun (Amara Semsur) için Adana'da mevlit verildi.

Fırat'ın Gazabı hamlesinde yaşamını yitiren YPJ'li Çağla Uzun (Amara Semsur) için ailesi tarafından Adana merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde kurulan taziyede mevlit verildi. Mevlide HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan mevlitte konuşan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, DAİŞ’e karşı mücadele eden kadınları selamladıklarını söyledi.

YPJ’li Çağla' Uzun'un annesi Sever Uzun, "Çağla dağların kartalı, kahramanıdır. Çağla haksızlığa uğrayan başta kadınlar olmak üzere tüm halkın özgürlük özlemi idi . Çağlar Kürdistan ve Önderliğin barış çığlığıydı. Çağlar tüm halkın kurtuluş umudu idi. Kendini halkın ve çocukların onursuzca yaşaması için feda etti. İnsanlık suçu işleyen  İŞİD barbar tecavüz çetelerine karşı durmak , savaşmak için mücadele saflarına katıldı. Orada çocuklar katledilir iken o buralarda rahat olmuyordu ve çocukları korunmak, yaşatmak için kendini feda attı. Ben Çağlam ile gurur duyuyorum onun mücadelesini sürdürmeye yemin ediyorum" dedi 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise , Kürt kadınlarının tarih yazdığını belirterek, “Çağlaları unutmamalıyız onurlu yaşam için bedel veren yoldaşlarımızı unutmamalıyız. Selam olsun devrimci kadınlara selam olsun özgürlük güçlerine.  IŞİD çeteleri tarihine bu şekil atılacaktır böyle kahraman kadınlarımız oldukça” şeklinde konuştu.

Konuşma ardından Uzun'un annesi için kaleme aldığı mektup okunurken, bu sırada kitle sık sık “Şehid namirin” sloganı attı.