YPJ: Şengal’deki Êzîdî halkımızı korumaya hazırız

KDP’nin Şengal’deki Êzîdî Kürt halkına saldırına bir tepki de YPJ’den geldi. YPJ, bu saldırıların AKP ve Erdoğan’ın bir komplosu olduğunu belirterek, “Şengal’deki Êzîdî halkımızı bu saldırılar karşısında korumaya hazırız” dedi.

YPJ sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2-3 Mart günü KDP’ye bağlı çete gruplarının Xanesor’de YBŞ güçlerine yönelik saldırısı kınandı.

Saldırıyı Erdoğan ve KDP’nin bir komplosu olarak ele aldıklarını belirten YPJ, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’3 Ağustos 2014 tarihinde geliştirilen Şengal katliamı’nda büyük acılar yaşandı. Şimdiye kadar da Êzîdî halkımız ve biz tüm Kürt halkı, bu katliamın acısını yaşıyoruz. Bir kez daha bu acıların tekrarlanmasını kabul etmiyoruz. Bu yaklaşımı geliştirenler bir an evvel geri adım atmalıdırlar.”

 2014 GİBİ ŞENGAL’İ KORUMAYA HAZIRIZ

YPJ açıklamasında, bazı basın kurumlarında belirtildiği gibi, bu saldırıların sadece kimi kişiler ve “Roj peşmergeleri” adı verilen bazı gruplar tarafından gerçekleştirilmediği denilerek şu ifadeler yer aldı: “Yaşanan bu saldırılar gayet bilinçli ve planlı bir komplonun parçasıdır. Bu Türk devleti ve KDP’nin siyasi çıkarları için Kürt Halkı karşısında geliştirdiği bir komplodur.  Bu nedenle nasıl ki YPJ olarak 2014 yılında oraya gidip halkımızı koruduysak yeniden bu görevi yerine getirmeye hazırız.

BU ROJAVA’YA KARŞI GELİŞTİRİLEN BİR KOMPLODUR

Bu komplo aynı zamanda Rojava’ya karşıda geliştirilen bir komplodur. Şengal ve Rojava komşudur. Bu komployla hedeflenen Şengal ve Rojava halklarına hiçbir zarar verilmesine izin vermeyeceğiz. Bu noktada üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz.’’

KÜRT HALKINA ÇAĞRI

YPJ açıklamasının sonunda Kürt halkına şu çağrı yapıldı:

“Tüm Kürtler bu komplo karşısında duyarlı olmalıdır. Bugün Şengal’deki Êzîdî halkımız üzerindeki saldırı ve komplo tüm Kürtler üzerine geliştirilen saldırı ve komplodur. Nerede olursa olsun tüm Kürtler, özgür gelecekleri için mücadele edenlerin yanında, Kürt halkının kanı ve yaşamı üzerinden çıkar pazarlığı yapanlara karşı tavır sahibi olmalıdırlar.”