69’ncu Cannes’ı Woody Allen açtı

Uluslararası Cannes Film Festivali, 69’ncu kez kapılarını açtı. Usta yönetmen Woody Allen’in yarışma dışı “Cafe Society” isimli filmiyle açılan festival 10 gün boyunca 20 film “Altın Palmiye” ödülü için yarışıyor.

Uluslararası Cannes Film Festivali, 69’ncu kez kapılarını açtı. Usta yönetmen Woody Allen’in yarışma dışı “Cafe Society” isimli filmiyle açılan festival 10 gün boyunca 20 film “Altın Palmiye” ödülü için yarışıyor.

69’ncu Uluslararası Cannes Film Festivali, dün akşam yapılan görkemli bir törenle kapılarını açtı. Dünya sinemasının birçok yıldızın katıldığı festivalin açılışı usta yönetmen Woody Allen’in yarışma dışı “Cafe Society” isimli filmiyle açıldı. Jüri heyetinin basın karşısına geçtiğinin ardından akşam saatlerinde festivalin sarayında binlerce kişinin katılımıyla açılış yapıldı. Dünya sinemasının usta yönetmenlerinden Allen’in Cannes Film Festivali’ni açması büyük bir ilgiyle karşılaşırken özellikle çektiği hikayeyle bütün sinema severlerini şaşırttı.

Şimdiye kadar bir çok ödül alan ve Cannes’ın da gözde yönetmenlerinden Allen, hikayesiyle tarihin zaman tünelinden geriye doğru yolculuğa çıkıyor. 1930’lu yıllara ait bir hikayeyi kendine has tarzıyla beyaz perdeye taşıyor. Trajik komik bir hikayeyi müzikal bir tarzda anlatan yönetmen kendini aşarak, bir ilke de imza atıyor. Şimdiye kadar çektikleri filmlerinin tersine daha fazla eski tarzından ısrar etmeyen Woody Allen, Cafe Society’i dijital teknolojiyi mükemmel bir şekilde kullanarak, bir ilke de imza atıyor. Gerek hikaye gerek ise oyuncu ve görüntü yönetmenin gösterdiği performans ile usta yönetmenin sineme eleştirmenlerince tam not alıyor.

Festivalde, 10 boyunca birçok yıldızın filmi gösterilecek. Bu usta isimler festivalin büyük ödülü için yarışıyor: Pedro Almodovar, Ken Loach, Xavier Dolan, Dardenne Kardeşler, Jim Jaramusch. 10 sonunda, George Miller başkanlığındaki heyet kararını verecek.

...