Çarşema Serê Nîsanê kutlamaların özerklik ve birlik mesajları

Şengal’de düzenlenen Çarşema Serê Nîsanê kutlamalarında, Şengal’in özerkliği ve birlik mesajı öne çıktı.

ÇARŞEMA SOR KUTLAMALARI

Dünyanın en eski günü, Êzidî yılının başlangıcı olarak kabul edilen Çarşema Serê Nîsanê (Çarşema Sor) bayramı, Şengal’in pek çok merkezinde farklı eylem ve etkinliklerle kutlandı.

Şengal Özerk Yönetimi ise Sinunê kasabasının Kers Vadisi’nde “Êzidîlerin birliği ve Çarşema Serê Nîsanê ruhuyla Şengal’in özerkliğini sağlayacağız” şiarıyla coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

Kırmızı çiçeklerle süslenen kutlama alanında Êzidî toplumu da giydiği yöresel kıyafetlerle renklendirdi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) ve Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi TAJÊ adına mesajların verildiği kutlamaya, Rojava Êzidîleri de mesaj gönderdi.

Alanda konuşan Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şimo Êzidî halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Şengal savunma güçlerinin ve özerk kurumların Çarşema Serê Nîsanê Bayramını kutladı. Şimo, “Bu bayramı gelecek yıl tamamen özgür olarak kutlamayı umut ediyoruz. Umuyoruz ki bu kutlamalar Önder Apo’nun ve Şengal’in özgürlüğüne vesile olur.

Konuşmaların ardından Koma Çiyayê Şengalê müzik grubu sahne aldı ve şarkılarıyla kitleyi coşturdu. Tiyatro oyununun sahnelendiği, şiir ve şarkıların söylendiği kutlamada halay çekildi.