Son Dakika: Asrın Hukuk Bürosu'ndan 'İmralı' açıklaması

İsrail saldırısında Hizbullah’ın komutanları öldürüldü

İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısından sonra İsrail bir kez daha Lübnan’a Hizbullah’ı hedef aldı ve birçok komutanını öldürdü.

HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu salı günü Lübnan’ın güneyinde bir saaldırı gerçekleştirdi. Ordudan yapılan açıklamaya göre “Hizbullah’ın kıyı sektörü komutanı İsmail Yusuf Baz” öldürüldü. 

Hizbullah kaynakları Baz’ın, İsrail sınırından yaklaşık on beş kilometre uzaklıktaki Ayn Baal köyüne düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. 

Güney Lübnan'daki diğer Hizbullah hedeflerini de vurduğunu açıklayan İsrail ordusuna göre Yusuf Baz, "İsrail'e roket ve tanksavar füzelerinin ateşlenmesinin planlanmasında" yer alıyordu.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (ANI), İsrail'in Ayn Baal'a düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü belirtirken, yaklaşık on kilometre uzaklıktaki Şehabiye'de iki aracı hedef alan başka bir saldırıda sayı belirtmeden ölümler olduğunu duyurdu. 

Hizbullah ise Baz ve diğer iki savaşçısının İsrail saldırılarında öldüğünü duyurdu ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Salı günü akşam saatlerinde İsrail ordusu, Hizbullah'ın orta ve batı Lübnan'daki roket ve füzelerden sorumlu Radwan güçlerinin komutanı olarak tanımlanan Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri ve bir başka Hizbullah savaşçısı Mahmud İbrahim Fadlallah'ın güney Lübnan'daki Kfar Dunin'de bir hava saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu. 

Altı ayı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde devam eden savaş kapsamında Lübnan tarafında çoğu Hizbullah savaşçısı olmak üzere 368 kişi öldü. Bunlardan 70’inin sivil olduğu belirtiliyor. 

İsrail'in kuzeyinde ise orduya göre 10 asker ve 8 sivil öldürüldü. Sınırın her iki tarafında yaşayan on binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.