Avrupa'daki Kürt sanatçılar: Birlik ve ayağa kalkma günüdür!

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı açıklama yapan Avrupa Kürt Kültür ve Sanat Emekçileri, "Gün ayağa kalkma, direnme ve birlik günüdür" mesajını verdi.

SANATÇILARDAN İŞGALE TEPKİ

Avrupa Kürt Kültür ve Sanat Emekçileri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yaptı.

"Sömürgeci Türk devleti bir kez daha Kurdîstan’a işgal saldırıları başlattı" vurgusunda bulunulan açıklamada, AKP-MHP iktidarının yerel seçimlerdeki hezimetine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal ve imha saldırısı, Türk sömürgeciliği ve onun yürütücü gücü olan AKP-MHP faşizminin nasıl bir anlayışa sahip olduğunu, Kürt düşmanlığında ne kadar derinleştiğini ortaya koymaktadır. Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak bu durumu hiçbir biçimde kabul etmiyoruz" denildi.

'BULUNDUĞUMUZ HER ALANDA AYAĞA KALKALIM!'

Açıklamada, Kürt halkına, dostlarına ve kültür-sanat kurumlarına şu çağrı yapıldı:

"Sömürgeci Türk devletinin bu işgal ve imha saldırılarına karşı bulunduğumuz her alanda karşı çıkalım; halkımızın ve özgürlük savaşçılarımızın yanında olalım.
Bakur, Başûr, Rojava, Rojhilat halkımıza ve Kurdistani tüm güçlere çağrımızdır:
Gün, işgal ve imha saldırılarına karşı birlik olma ve direnme günüdür, ülkemizi Sömürgeleştiren ve halkımızı katliamlar ile yok etmek isteyen sömürgeciliğe karşı bulunduğumuz her alanda ayağa kalkma günüdür, ulusal birliğimizi sağlama ve özgürlük için hamle yapma günüdür."