Bakur Almanya sinemalarında

PKK gerillalarını anlatan Bakur belgeseli, Almanya’da sinemalarında. Yönetmenlerden Ertuğrul Mavioğlu’nun da katılacağı gösterimlerinin ilki bu akşam başkent Berlin’de yapılacak.

Türkiye ve Kürdistan’da süren 40 yıllık savaşın bir tarafı olan PKK yöneticilerinin Kürt sorununa ilişkin düşünceleri ve gerillaların yaşam koşullarını konu alan “Bir Gerilla Belgeseli: Bakur” bugünden itibaren Almanya’nın birçok kentinde gösterime giriyor. Tamam Film tarafından dağıtımı yapılacak belgeselin ilk gösterimi bu akşam başkent Berlin’de yapılacak. Gösterime yönetmenlerden Ertuğrul Mavioğlu da katılacak.

Türkiye’de 34’ncı İstanbul Film Festivali’nde sansürlenerek, gösterimi yasaklanan filmin yönetmenliğini Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu yaptı. Filmin çekimleri, 2013 yılının yaz ve sonbahar aylarında; başta Dersim, Amed ve Botan olmak üzere Kuzey ve Güney Kürdistan'daki çeşitli kamplarda gerçekleştirilen film, Kürt coğrafyasının Türkiye sınırları içindeki üç bölgesindeki gerilla kamplarında, hayata tanıklık ediyor. Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu gibi PKK yöneticileri, örgütün tarihsel gelişim sürecini birinci ağızdan aktardığı. Belgeselde, gerillalar ise hikayelerini anlatıyor. 

‘BU TÜR FİLMLERİ ALMANYA’DA GÖSTERMEK İSTİYORUZ’

Almanya'da Bakur belgeselinin dağıtımcılığını yapan Gurbet Erbulan amaçlarının Türkiye’de sansürlere uğrayan ve yasaklanan filmleri Avrupa’da göstermek olduğunu söyledi. Bakur belgeseli de bu filmlerden biri olduğunu altını çizen Erbulan, “Maalesef Türkiye’de şu anda sinema olmak üzere birçok kültür sanat faaliyetleri yasaklanmış durumda. Biz de Bakur belgeselini ve benzeri filmleri Almanya’da göstermek istiyoruz. Bu filmleri burada yaşayan insanlara göstermek amacındayız” diye konuştu.

Bakur Belgeselinin Almanya’da gösterileceği kentler ve sinemalar şöyle:

Bugün 

Saat: 18.00

Union Filmtheater

Bölschestraße 69

12587 Berlin

 

Mannheim, 

27.01.2017

Saat: 21.15

Odeon Kino

G7, 10

68159 Mannheim

 

Heidelberg

28.01.2017 tarihinde Saat: 19.30

01.02.2017 tarihinde 17.30’da

Karlstor Kino

Am Karlstor 1

69117 Heidelberg

 

Gauting/München 

29.01.2017 Saat 19’da

Kino Breitwand

Bahnhofplatz 2

82131 Gauting