Berlin Kürt Kültür Günleri 20 Mart’ta başlıyor

20 Mart’ta Adenauerplatz’dan Wittenbergplatz’a kadar yapılacak meşaleli Newroz yürüyüşüyle start alacak. Berlin Kürt Günleri etkinliği kapsamında 22 Mart’ta ise Kino Eiszeit sinemasında ‘Klama Dayika Min’ adlı filmin gösterimi yapılacak.

20 Mart’ta Adenauerplatz’dan Wittenbergplatz’a kadar yapılacak meşaleli Newroz yürüyüşüyle start alacak Berlin Kürt Günleri etkinliği kapsamında 22 Mart’ta ise Kino Eiszeit sinemasında ‘Klama Dayika Min’ adlı filmin gösterimi yapılacak. Aynı günün akşamı ise Familienzentrum’da govend gecesi düzenlenecek.

Kürt Günleri etkinliklerinde 23 Mart günü ise Berlin’deki Kürt mültecileri konu alan bir panel düzenlenecek. Rosa Park Ortschule’da yapılacak panele Berlin Senatosu Göç ve Uyum’dan sorumlu temcilcisi Andreas Germershausen, Berlin Kürt Toplum Merkezi’nden Rıza Baran, Yekmal’den İskender Gudat, avukat Jalal Amin Mouhammad ile Alman sivil toplum temsilcilerinden Holger Förster katılacak.

24 Mart’ta ise yine Familienzentrum’da, 2009 yılında hazırladığı Geleneksel Kürt Mutfağı adlı kitabıyla Gourmet World Cookbook Awards ödülünü kazanan Hülya Baba’nın katılacağı bir mutfak atölyesi düzenlenecek.

Aynı akşam Technische Universität Berlin’de Demokratik Konfederalizm konulu panele Dr. Çetin Gürer ile Rojava’da tıbbi çalışmalar yürüten Sozdar Sevim katılacaklar.

2 NİSAN’A KADAR BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Berlin Kürt Kültür Günleri etkinliklerinin sonraki günlerdeki programı ise şöyle:

25 Mart saat 14.00: Civilipark’ta ‘Newroza Zarokan (Çocuk Newroz kutlaması)’,

27 Mart saat 19’da: Il Kino sinemasında ‘Mast’ ve ‘Azad’ filmleri gösterisi,

28 Mart sat 19’da: Werkstatt der Kulturen’da ‘Jin Jiyan Azadi, Feminizm bilimleri ve Kürt kadın perspektifinden pratikler’ konulu panel. Panele Cambridge Üniversitesi’nde doktora çalışmasını sürdüren Dilar Dirik ile kadın hareketi üzerine çalışmalarını yürüten Alman aktivist Yvonne Heine katılacak.

1 Nisan saat 21.00’dan itibaren Südblock’ta ‘Denge Ciwanên Kurd’ gençlik konseri düzenlenecek.

Son olarak 02 Nisan saat 19’da ise Villa Neuköln’de dengbejler Nurhayat, Dilber, Kadriye, Maviş ve Şehriban’ın katılacağı bir dengbej gecesi düzenlenecek.

Kürt Kültür Günleri’ni Berlin Kürt Veliler Derneği (YEKMAL) ve DESTAN Kadın Derneği  organize ederken, Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM) de destek veriyor.

Etkinliklere ayrıca Der Paritätische Wohlfahrtverbanda (DPWV) kurumu ile Technische Universität Berlin ve Freie Universität Berlin gibi üniversiteler destekliyor.