Cizre ve Sur ana temalı Basel Kürt Kültür Haftası başlıyor

Basel’de 8-12 Mart tarihleri arasında Basel Kürt Kültür Haftası düzenlenecek. Ana temasının Türk devleti tarafından tarihi mirası yok edilen Sur ve Cizre olacağı etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.

İsviçre’nin Basel Kentinde 8-12 Mart tarihleri arasında Basel Kürt Kültür Haftası düzenlenecek. 5 gün boyunca farklı etkinliklerle devam edecek etkinliğini içeriği oldukça zengin. Ana temasını Türk devleti tarafından kültürel tarihi yok edilen Kuzey Kürdistan kentlerinden Sur ve Cizre’nin olacağı etkinlikte, tiyatro, konser, Şevbêrk ve film gösterimi yapılacak.

Yine etkinlik boyunca, Cizre katliamının yakın tanıklarından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türk devleti tarafından katledilen Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Yazar Mehmet Bayrak ve Basel Kanton Milletvekillerinin katılımıyla zengin içerikli panel ve söyleşilerde düzenlenecek.

8 Mart Çarşamba günü Basel Union salonunda bir etkinlikle startı verilecek olan Kürt Kültür Haftasına dönük bilgi veren İsviçre Tev-Çand sözcüsü Azad Karahan, etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

8 aydan beridir Basel Kürt Kültür haftasının hazırlıkları ile uğraştıklarını dile getiren Karahan, kültür haftasının ana temasının Türk devleti tarafından tarihi mirasları yok edilen Sur ve Cizre’nin oluşturacağını ifade etti.

Kürt kültürünün tanıtılması ve Kürdistan’da yaşanan siyasi gelişmelerin aktarılması noktasında kültür haftasına katılımın önemli olduğunu söyleyen Karahan, “Özellikle Basel ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının etkinliğe katılmasını bekliyoruz” dedi.

5 gün boyunca sürecek olan etkinliğin yapılacağı yer ve başlama saatler şu şekilde:

08 Mart, saat 18.30 Union salonu, Klybeckstrasse 95- 4057 Basel

09 Mart, saat 19.00, Plattform Querfeld, Dornacherstrasse 192

10 Mart, saat 18.30, Union salonu, Klybeckstrasse 95- 4057 Basel

11 Mart, saat 19.00, voltahalle, voltastrasse 27- 4067 Basel

12 Mart, saat 17.00, Theatere, Münsterplatz 8 – 4051 Basel