CKM: Yarın geç olabilir

Şırnak'taki Cudi Kültür Merkezi (CKM), Cizre’de 5 gündür haber alınamayan MKM sanatçıları ve sivillerin durumuna dikkat çekerek, “Eğer Cizre'deki annelerin feryadını duymuyorsanız, yarın çok geç olabilir” açıklaması yaptı.

Şırnak’taki Cudi Kültür Merkezi (CKM) çalışanları, Cizre'de aralarında MKM sanatçıları ve Azadiya Welat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’ın da yer aldığı 15 yaralı ve 7 cenazeye ilişkin merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Vahşet bodrumuna yönelik devlet saldırılarının son bulması ve içeride bulunanların bir an önce tahliye edilmesi talebiyle yapılan toplantıda konuşan Emine Erkan, tüm dünyanın gözü önünde insanlığın katledildiğini belirterek, “Oradaki kişilerin arasında kültür-sanat çalışmalarında yer alan 3 arkadaşımız da bulunuyor. Diğerleri de herkesin bildiği gibi sivil insanlar. Bizler Mezopotamya Kültür Merkezi çalışanları olarak yaşanan saldırıları kınıyoruz. Eğer bugün hepimizin gözleri önünde siviller, sanatçılar katlediliyorsa yarın halkların kardeşliğini nasıl inşa edeceğiz” dedi.

Hükümetin ve devletin Kürtleri katletmek istediğini dile getiren Erkan, “Ama aynı zamanda Türk halkını da katlediyor. Türk halkının da bu katliama karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Ben insanım diyen herkese çağrımız bu katliama sessiz kalmamalarıdır. Eğer Cizre'deki annelerin feryadını duymuyorsanız, yarın çok geç olabilir” şeklinde konuştu.

Erkan, Cizre’deki bodrum katıyla birlikte insanlığın ve çocukların yüreklerindeki umutların da öldürüldüğüne değinerek, “Bizler kültür ve sanat çalışanları olarak, Cizre'deki saldırıların bir en evvel son bulmasını ve kalıcı bir barış için çaba sarf edilmesini istiyoruz. Sessizliğin onursuzluk olduğunu, savaşı onaylamak olduğunu, katliamları kabul etmek olduğunu, sessizliğin akan kana ortak olmak olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Gelin sessiz kalmayalım, akan kana ortak olmayalım” diye kaydetti.