Dersim'de Gağan etkinliği yapıldı

Dersim Belediyesi, 'Gağan sere newiye' etkinliği gerçekleştirdi.

Dersim Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Gağan sere newiye' etkinliği düzenledi.
Pirlerin duaları ile başlayan etkinliğe, Dersim Belediyesi Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Eş Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun da katıldı.
Belediye Eş Başkanları konuşmaların ardından konuklara niyaz dağıttılar. Gağand etkinliği akşam saat 17'00’de Dersim Belediyesi Gençlik Kültür Merkezinde Metin Kemal Kahraman’ın dinletileri ve çeşitli etkinliklerle sürecek.

AKP'YE: KAZANAMAYACAKSIN!

Etkinlikte konuşan Altun, "İnancını hoş görüyle yaşayan, inancının temeline insanlığı oturtan, yüzünü halklara eşit dönen, halklar inançlarını özgürce yaşayabilsin ve ifade etsin diye çabalayan ve lokmasını paylaşan bir inancın çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.
"Zalimler hiçbir zaman kazanamayacak" diyen Altun, Kürdistan'da katliamlara başvuran AKP'ye şöyle seslendi: "Zulüm hiçbir yerde kazanamamıştır. Siz de kazanamayacaksınız. Çünkü Xızır bizimledir, çünkü pirlerimiz, ocaklarımız bizimledir. Çünkü Ana Fatma'nın kadının eşitlikçi anlayışı bizimledir. Zulmünüzden vazgeçin."
Bul ise "Gağan Dayanışmanın bir örneğidir. Bu geleneğimiz geleceğe dayanışmayı aktaracaktır. Bizler, kaybolmak üzere olan bu geleneğimizi koruyacağız. 2016 yılında daha fazla barış mücadelesi içinde olacağız" şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında gençler ise etkinliğe esnafları ziyaret ederek 'Gağan lokması' topladı.
 

...