Essen'deki sergi öz yönetim direnişine adandı

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Almanya Kürt Enstitüsü, Essen kentinde Kürdistan konulu bir resim ve kırk yama sergisi düzenledi.

Essen Üniversitesi'ndeki etkinlik, Kuzey Kürdistan'daki öz yönetim direnişine ve bu direnişte yaşamını yitirenlere adandı.
Enstitü Esbaşkanları Hacire Genç, Fevzi Ozmen, YXK'den Duygu Aydın ve Esra  etkinlikteki konuşmalarında dil, kültür ve sanatın önemine değindi.
Kürt Ressam Hatice Karaaslan ve kırk yama sanatçısı Şefafettin Başyurt da eserlerinin içeriği hakkında bilgi verdi. Sanatçılar, Kürt ve bireysel kimliklerini eserlerine yansıttıklarını dile getirdi.
Etkinliğin sonuna doğru, Özlem, Hacire, Serhat, Mexsut müzik grubu sahne aldı.
Organizetörlerden İlyas Isen ve Aysel Avesta Aydın, amaçlarının Avrupa'da yetişen gençlerin, sanatsal yönlerini de Kürdistan'a çevirmeleri olduğunu söyledi.

'HER ALANDA SES ÇIKARMALIYIZ'

Aydın ve Isen, "Kürdistan'da insanlık dışı saldırılar var; katliamlar var. Hem eylemselliklerde hem de etkinliklerde buna sessiz kalmamalıyız. Sanatsal ve eylemsel etkinlikler ile de sesimizi duyurmalıyız" dedi.
Kürt Enstitüsü ve YXK'nin ortak organizesiyle gerçekleşen dil kursundan mezun olan öğrencilere ise geçen haftaki etkinlikte sertifika verilmişti.
 

...