Gazeteci Demir: Yalana karşı gerçek kazanacak

Ajansımızın muhabirliğini de yapan Arzu Demir, hazırldığı "Dağın Kadın Hali" ve "Devrimin Rojava Hali" kitapları gerekçesiyle Ceylan Yayınları'nın 10. Ankara Kitap Fuarı'na katılımına engellenmesine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Demir, iki kitabı nedeniyle Ceylan Yayınları'nın fuara katılımının engellendiğini, emekli asker Osman Pamukoğlu'nun sahibi olduğu Efsane Yayınları çalışanlarınca provokasyon yaratılmaya çalışıldığını hatırlattı. Demir, "Ancak kendi adıma şaşırmış değilim. Çünkü basılmamış kitapların toplatıldığı günler hala hafızamda. Ayrıca yayınevimin dediği gibi; 'Saray cuntasının Hitler'e özendiği şu günlerde yandaşlarının kitap yasaklaması hiç ama hiç şaşırtmadı'" diye belirtti.

Halklara, ezilenlere karşı ilan edilen büyük bir savaşla karşı karşıya olunduğunu belirten Demir şunları kaydetti:
"İktidar gibi düşünmeyen herkes 'düşman'. Silahlı ya da silahsız eylemci, gazeteci, doktor, genç, yaşlı, kadın ya da erkek olmanız fark etmiyor. Kürt kentlerinde günlerdir yaşanan ölümler, katliamlar bunun somut bir göstergesi. Başka örneğe gerek yok. Bizim de ezilenler olarak, onların gazetecileri, yazarları, aydınları olarak gerçekleri anlatmaktan vazgeçtiğimizin örneği yok. Bu savaş aynı zamanda yalanın gerçeğe karşı ilan ettiği bir savaş. Saray'ın yalanlarına karşı gerçeği anlatmaya devam edeceğiz."

Yazdığı kitaplarla gerçekleri anlattığına dikkat çeken Demir, "Rojava'nın Ortadoğu halklarının kurtuluş umudu olduğudur. Devrimin Rojava Hali de bu gerçeği, bu umudu anlatmaktadır. Bu gerçeklerden bir diğeri de, özgürleşme yoluna giren kadınların artık geriye dönmeyeceğidir. Dağın Kadın Hali de bu gerçeği, bu kararlılığı anlatmaktadır" ifadelerini kullandı."

ANF ve ETHA muhabiri Arzu Demir, "Yalana karşı gerçek, savaşa karşı barış kazanacak" dedi.

CEYLAN YAYINLARI STANDINI SOKAĞA TAŞIDI

10. Ankara Kitap Fuarı'na katılımı engellenen Ceylan Yayınları, fuarda açamadığı standını Ankara Konur Sokak'a taşıyacak.

Ceylan Yayınları, saat 13:00'te Yüksel Caddesi'nde yapacakları basın açıklaması sonrasında Konur Sokak'ta standını açacaklarını duyurdu.