Gever'de özsavunma direnişi saldırıyı püskürttü

Yüksekova'da, özel harekat timleri zırhlı araçlarla ablukaya aldığı mahallelere saldırdı. Bunun üzerine sokağa çıkan Geverliler, yaptıkları gürültü eylemi ile direnişe geçerek, özel hareket timlerinin mahallelerden çekilmesini sağladı.

Günlerdir halkın özel harekat timlerinin saldırılarına karşı öz savunmasını aldığı Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde, özel harekat timleri bu kez de Yeşildere ve Dize mahallelerini ablukaya aldı. Onlarca zırhlı araç, panzer ve zırhlı kepçeyle mahalleleri ablukaya alan özel harekat timleri, mahalle içlerine doğru rastgele ateş açmaya başladı. Özel timler mahalle girişlerindeki barikatları kaldırarak mahallelere girmeye çalışırken, halk da mahalle içlerinde slogan, zılgıt ve tencere-tava ile gürültü çıkarma eylemi ile saldırıya karşılık verdi.

Silah ve patlama seslerine karşılık slogan, zılgıt ve tencere-tava ile direnişe geçip özsavunmasını alan Geverliler, özel harekat timlerinin mahallelerini basmasına izin vermedi. Özel harekat timleri halkın direnişi karşısında Eczaneler Sokağı'na çekildi.