Hüseyin Çelebi Öykü ve Şiir etkinliği 15 Ekim’de

24. Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği Tertip Komitesi, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Hüseyin Çelebi Öykü ve Şiir etkinliğinin hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Etkinlik, 15 Ekim günü Almanya’nın Kassel kentinde festival halinde düzenlenecek.

Yazılı bir açıklama yapan 24. Hüseyin Celebi Edebiyat Etkinliği Tertip Komitesi, bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü etkinliğinin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

“Bu yıl 24. düzenlediğimiz Hüseyin Çelebi şiir ve öykü etkinliğinin hazırlıkları tamamlandı. Yüzlerce eserlerin gönderildiği etkinliğin ödül töreni 15 Ekim Cumartesi günü, Almanya’nın Kassel kentinde bir festival halinde düzenlenecek. Kürdistan Öğrenciler Birliği – YXK olarak her yıl düzenlediğimiz ve gelenekselleşen etkinliğe bu yıl cezaevlerinde, Medya Savunma Alanlarından, Kürdistan’ın 4 bir yanı ve Avrupa’dan, Kürtçenin üç lehçesi, Türkçe ve Almanca dillerinden şiir ve öyküler gönderildi” denilen açıklamada, edebiyatın toplumun ruhunun maddeleşmiş hali olduğu belirtildi.

Her bir eserin toplumsal öz geçmişin bir ürünü olduğu da kaydedilen açıklamada, “Bu etkinlik ile mücadele eden yoldaşlarımızın ve halkımızın duygularını ifade edebilmelerine vesile olduğumuzdan dolayı büyük onur duyuyoruz. Her bir eserin kutsallığını kabul etmekle birlikte tören gecesi dereceye giren bütün eserleri kamuoyu ile paylaşacağız.

Xelîl Xemgîn, Zele Mele, Xezal gibi sanatçıların sahnede yer alacağı törene Avrupa’da yaşayan bütün halkımız başta olmak üzere, edebiyatçılar, sanatçılar ve enternasyonalist dostlarımızı katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Etkinlik, Mehrzweckhalle Frommershausen, Pfadwiese 10, 34246 Vellmar (Kassel – Almanya adresinde düzenlenecek.

Açıklamada ayrıntılı bilgi için http://www.yxkonline.com/index.php/component/dpcalendar/event/1 adresine başvurulacağı da belirtildi.