Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği başvuruları sürüyor

23. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için çalışmalar sürüyor. Etkinliğe katılmak isteyenler eserlerini 31 Ağustos'a kadar gönderebilecek.

23. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için çalışmalar sürüyor. Etkinliğe katılmak isteyenler eserlerini 31 Ağustos'a kadar gönderebilecek.
YXK (Yekitiya Xwendekaren Kurdistan-Kürdistan Öğrenciler Birliği) tarafından, 23. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği çalışmaları devam ediyor. Etkinlikte Kürtçe'nin Kurmancî, Kirmanckî ve Soranî lehçeleriyle, Ermenice, Türkçe ve Almanca dillerinde şiir ve öyküleri kaleme almak mümkün.
1993  yılından  beri düzenlenen "Geleneksel Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği" için başvurular, 15 Mayıs'tan itibaren başladı. Etkinlik kapsamında, 31 Ağustos 2015 tarihine kadar şiir ve öyküler gönderilebilir. 

KATILIM KOŞULLARI

23. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği, her yıl olduğu gibi iki bölümden oluşacak. Birinci bölüm, 15 Mayıs'tan 31 Ağustos`a kadar devam edecek eser kabul dönemi. Bu dönemde eserler, aşağıda belirtilecek şartlar çerçevesinde, belirtilen adreslere posta veya e-posta kanalıyla ulaştırılacak. Bu eserler, her dil için ayrı ayrı oluşturulmuş jürilerce değerlendirilecek. İkinci  bölüm  ise,  final  etkinliği  olacak.  17 Ekim 2015  tarihinde  Almanya'nın  Dortmund  kentinde gerçekleştirecek bir etkinlikle dereceye giren eserler kamuoyuyla paylaşılacak.
Eserlerin dili Kürtçe (Kurmancî, Kirmanckî, Soranî), Almanca, Ermenice veya Türkçe ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalı. Katılımcılar etkinliğe şiir dalında iki, öykü dalında bir eserle katılabiliyor. Katılımcılar, eserlerini kısa özgeçmiş ve ilişki adresleriyle birlikte en geç 31 Ağustos 2015'e kadar beyaz kağıt üzerine okunaklı bir şekilde yazıp aşağıdaki adrese göndermeli; olanağı olan katılımcılarsa eserlerini e-posta yoluyla ulaştırabiliyor.
Kurmancî şiir dalında:Fatma Savcı, Renas Jiyan, Medeni Ferho
Kurmancî öykü dalında: Sidar Jir, Dilaver Zeraq, Mazhar Roj
Kirmanckî şiir ve öykü dalında: Deniz Gündüz, Haydar Diljen, Ihsan Espar  
Soranî şiir ve öykü dalında: Xerî Sengale, Mansour Teyfori 
Almanca şiir ve öykü dalında: Fatima Moumouni ve YXK öğrencileri 
Ermenice şiir ve öykü dalında: Dr. Vazrig Bazil, Aris Nalci, Pakrat Estukyan 
Türkçe şiir dalında: Hicri Izgören, Sükrü Erbas, Sezai Sarioglu
Türkçe öykü dalında: Günay Aslan, Güler Yıldız, İrfan Aktan
Eserler şu adreslere gönderilecek: 
"Posta Adresi: Edebiyat etkinliği Postfach 10 03 1044003 Dortmund 
E-Posta Adresi: [email protected] 
Ayrıntılı bilgi için: [email protected]"